MENÜ

Selçuk Şahin'den ders

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kasımpaşa maçında Fenerbahçeli taraftarlar şöyle bağırmış: Hepimiz ölelim Selçuk yaşasın! Kimse ölmesin... O Selçuk; En formda olduğu zaman kenarda bekledi çıtı çıkmadı. Oyundan alınırken ‘Neden?’ diye sormadı. Kendi evindeki maçlarda haksız yere tribünlerden yükselen protestolara cevap vermedi. Aleyhine yazılanlara, çizilenlere sadece üzüldü .Sessiz kaldı. “Ben, neden yedek kalıyorum” diye isyan etmedi. “Çok fazla şans gelmiyor ama gelince kullanmaya çalışıyorum” derken tüm futbolculara ‘ders’ verdi. Fener’de 12. yılı. 5-6 teknik direktörle çalıştı. Onlar için söyledikleri tüm futbolculara örnek olmalı: “Hepsi futboluma bir şeyler katmıştır.” Sen çok yaşa emi Selçuk...

Artık nefesinizi tüketmeyin

Protestoculara: “İstifa, istifa” diye bağırdınız. Pankartlar açtınız. Sonunda Başkan Aziz Yıldırım resmen açıkladı: 20 yıl başkan olarak kalmayacağım. Yaşlanıyoruz... Mayıs ayında bir üç yıl için daha aday olurum. Ardından bir daha olmam. Ben de diyorum ki; Artık, boşuna nefesinizi tüketmeyin. Pankart için masrafa da girmeyin ve de ortalığı ayağa kaldırmayın. “Ya Aziz bey yine kararından dönerse?” diyen şüphecilere verilecek cevap, “Yok artık” olur. Mayıs ayında aday olmayı planlayanlara Yıldırım’ın bu kararı soğuk duş etkisi yapmıştır herhalde.

İsmail Kartal ve Ramazan

Fener, Kayseri maçında iyi değildi. Zaten olamazdı da çünkü sahaya çok eksikle çıktı. Beraberliğin mimarı hiç kuşkusuz kaleci Mert’di. İsmail Kartal’ın sahaya sürdüğü gençlerden Ramazan özellikle ikinci yarıda sağ kanada geçince kendini gösterdi ve hücuma hareketlilik getirdi. Keşke bu gençler kendilerine verilen şansı iyi kullanabilse... Haklı veya haksız, Caner niçin bu kadar sinirleniyor anlayana aşk olsun. Bereket İsmail hoca olaya erken müdahale etti ve kendisini oyundan aldı. Biraz daha sahada kalsa arkasından kırmızı gelebilirdi. Ligde sahaya yedek çıkan Serdar Kesimal, Hasan Ali ve Kadlec’e hayret ettim. Bu kendilerini gösterme maçında bir tek olumlu hareketleri yoktu.

‘1’ liraya da bilet olur mu?

Eskiden maç biletleri özellikle karaborsada bile zor bulunurdu. Ya şimdi? Gazetelerde okudum, Trabzonspor’un Keçiörengücü ile yaptığı maçta VİP tribünü dışında tüm biletler ‘1’ liraya satışa çıkarılmış. Buna rağmen 24 bin seyirci kapasiteli Hüseyin Avni Aker Stadı’na yaklaşık 8-9 bin kişi gelmiş. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve diğer kulüpler de aynı sıkıntıyı yaşıyorlar. Tribünler dolmuyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun bazı gece maçlarını gündüze alması, ligin son haftasında şampiyonluk ve küme düşmeyi ilgilendiren maçların aynı anda oynatılacağını açıklamasını yenilik olarak görüyoruz. Hatta ‘devrim’ diye adlandıranlar bile oldu. Aslında bunlar çoktan yapılması gereken ve çok geç kalınan işlerdi.. Seyircilerin çoğunluğunun maçlara neden rağbet etmediği gün gibi ortada. Passolig kalksın demiyoruz ama bazı tedbirlerin alınmasının vakti geldi, geçiyor. İkinci yarı başladı, tribünler yine dolmuyor.

YORUM YAZ