MENÜ

Huzurlarınızda Diego Ribas

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Biraz değil hayli geç oldu. Nihayet gerçek Diego, kupa maçında ortaya çıktı.

Eğer Diego, Bursa maçındaki performansını ligin başında sergilese inanın Fener’in puan cetvelindeki yeri üçüncülük olmazdı. Kalitesi, klası, futbolculuk kariyeri belli Diego’dan bugüne kadar verim alınamamasının nedenleri hâlâ tartışılıyor.

Bakınız, Bursaspor maçında enfes çalımları ile ortalığı kırdı geçirdi. Ancak faullerle durdurulabildi. Bana göre üzerine daha çok düşülmesi, özel olarak ilgi gösterilmesi ve de devamlı oynatılması gerekirdi. Olmadı, olamadı.

Neyse, ligde finişe 6 maç kaldı. Diego, Alex gibi tek başına maç alabilecek kapasitede olduğunu artık kanıtlamalı. Eğer böyle devam ederse ve de bir-iki gol atarsa bugüne kadar yapılan ağır eleştiriler de unutulur.

Nihayet

Emenike ne zaman patlayacak diyenler... “O’na iyi oynamadığı halde çok şanss verriyor. Niye bu kadar inat ediyor” diye İsmail Karrtal’a gönderrmede bulunanlar... Ne yalan söyleyeyim, aralarında ben de varrdım. Evet, Emenike aylardır akıl almaz goller kaçırdı. Haklıhaksız protestolara uğradı ve iş forma çıkarmaya kadar gitti. Başta Başkan Aziz Yıldırrım ve İsmail Kartal, O’na güvendiklerini her fırsatta beynine işlediler.

Ve sonunda tarrafttarrın özlediği, sağa-sola yıprratıcı deparlar atan ve bu güzel futbolunu 2.5 ay ssonra golle süsleyen bir Emenike ortaya çıktı..Bu arada şunu da söylemmeden geçemmeyeceğim. Ben şahsen Egemmen’siz bir Fenerrbahçe düşünemiyorrum. O’nun hırsı, havadan ve yerden her tehlikeyi önlemesi vazgeçilmez adam olduğunun kanıtıdır.

Ne demek vatan haini!

Volkan’a, ‘vatan haini’ diye bağıranları kınıyorum. Ayıptır yahu. Aslında bu çirkin tezahürat başladığı anda anons yapılması gerekirken kimseden çıt yok.

Arkadaş, ağzından çıkan laflara dikkat et. Hain diye bağırdığın kişi yıllarca milli formayı sırtında taşımış, başarılarında imza sahibi olmuş, Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük kalecilerinden biri. TFF Başkanı Sayın Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Başkanı Sayın Göksel Gümüşdağ ve futbolla ilgili tüm dernekler... Hiç olmazsa bir bildiri ile sizler de bu çirkin davranışları kınayın. Tribünlerdeki kameralardan, küfürlü tezahürat yapan, hakaret edenleri bulun ortaya çıkarın ve de teşhir edin.

Neden hep Fener?

Rize deplasmanı sonrası yolda otobüse kurşun... Büyük bir faciadan kıl payı dönüldü. Hâlâ yapanlar bulunamadı, aranıyor.

Fenerbahçe’nin Ankara şubesinde bir gece yarısı cam çerçeve yerle bir edildi. Ve son olarak da Bursa’da, şehrin göbeğinde futbolcuları taşıyan otobüse pet şişeli, meşaleli saldırı...

Futbolcular otobüsün içinde maça gidiyor. Etraflfları sarılmış, kendini bilmeyen öfkeli insanlar...

Her an ne yapacakları belli değil. Ve sen o atmosferde sahaya çıkıp top oynuyorsun. Az kalsın unutuyordum. Türkiye’nin medar-ı iftiharı, gelmiş geçmiş en büyük hakemi Cüneyt Çakır da minibüste iken protesto edilmiş. Teknik direktör İsmail Kartal sonunda haklı olarak isyan etmiş, “Maçlara saklanarak gidiyoruz. Bizim kadar taşlanan bir takım var mı ?” diye sormuş. Bu sorunun cevabını verecek kim? Vallahi ben de çok merak ediyorum.

YORUM YAZ