MENÜ

Fener'in en büyük transferi kim?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İşte başlığın cevabı: Ne Valbuena, ne Dirar, ne de Ekici... Üstüne basa basa söylüyorum: Tek kelime ile Aykut Kocaman. Fener ligde 3 yıl üst üste nal toplayınca... “Gel” denildiğinde, “Yarım kalan işlerim vardı” diyerek kolları sıvadı ve iş başı yaptı. Şampiyonluk sözü veren başkan Aziz Yıldırım, O’nun istediği futbolcuları teker teker alıyor. Aykut hoca, Konyalılar’ın baş tacı idi. Ve Konya, O’nun hocalığında tarihinde ilk defa Türkiye Kupası sahibi oldu. Avrupa kupalarında boy gösterdi. Bilmeyenlere: Fener’deki karnesi de pek iyi... Bir Süper Lig şampiyonluğu. Ve de 29 yıl sonra gelen Türkiye Kupası. Bir değil hem de iki kere...

Göreceksiniz tribünler dolacak

İddia ediyorum; Aykut hoca, Fener’e sadece hareket değil bereket de getirecek. Yöneticilerle yıldızı bir türlü barışmayan ve ‘başarısızlıklar’ nedeni ile tribünleri boş bırakan taraftarlar göreceksiniz, tribünleri coşturacak. Fener’de barış rüzgarları esecek. Ve de Aykut hoca, Fenerbahçe’yi olması gereken yere yani zirveye taşıyacak. Ben buna bütün kalbimle inanıyorum. Siz hâlâ, “Hani bu kapıdan giremez denmişti” diye sağda solda çığırtkanlık yapanlara kulak asmayın.

Hep ‘teklif aldı’ deniyor ama...

Van Persie elbette büyük futbolcu. Ama iki sezonda Fener’de ne yaptı tartışılır. Yazılanlara bakarsak, en çok transfer teklifi alan Van Persie. Son olarak da Feyenoord istiyor deniyor. Ben olsam, gönderirim. Zararın neresinden dönerseniz kârdır... Az kalsın es geçiyordum. Hollanda Milli Takımı’nın başına geçen Advocaat, hazırlık maçında Lens ile Sneijder’i kadroya aldı, oynattı. Van Persie’nin adı bile geçmedi. Herhalde unuttu.

Kadere bak!

Tam 14 yıl Süper Lig hasreti çeken Göztepe sonunda hedefe ulaştı. Artık Göztepe, İzmir’in tek temsilcisi olarak Süper Lig’de boy gösterecek. Bu zaferin mimarı kim? Elbette Yılmaz Vural. Vural, şimdi nerede?.. Yöneticiler ile anlaşamadığı için ‘boşta’. Yılmaz, Köln’deki, Daum dahil dünyanın sayılı hocalarının yetiştiği antrenörlük kursunu başarı ile bitiren kariyeri, süper bir teknik direktör. Devam ediyorum: Yeni Malatyaspor’u Süper Lig’e hem de lider olarak uçuran İrfan Buz da artık takımının başında olmayacak. Diyeceğim şu: İki hoca da başarılı oldukları halde, sezon içinde çektikleri sıkıntı sonrası ‘oh’ diyecekleri sırada dışarıda kaldılar. Demek ki sadece başarılı olmak yetmiyor. Başka kriterler de aranıyor.

Espri mi bu?

Ahmet Nur Çebi’ye, “Burak Yılmaz, Beşiktaş’a gelecek mi?” diye soruluyor. Cevap: Burak Yılmaz kim? Ben tanımıyorum, bilmiyorum. Şaka mı? Değil. Espri mi? Hiç değil... İşin içinden çıkamadım. Adını siz koyun bari.

YORUM YAZ