MENÜ

Fener havaya girdi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Evet, son üç haftaya kadar eleştirilerin odağı olan...
Tek farklı galibiyetleri küçümsenen...
Ve de heyecan vermiyor diye yerden yere vurulan Fenerbahçe havaya girdi.
-Artık kolay kolay rakibe pozisyon vermiyor.
-Toplara önde basıyor.
-Oyunu rakip alana yıkıyor.
-Avrupa Ligi’nde iddialı.
-Süper Lig’de lider.
Bundan iyisi Şam’da kayısı.
Pereira ne demişti: Bekleyin.
Bekledik.
Pereira’nın dedikleri bir bir çıkıyor.

Çak bakalım

Cavanda top ayağında gidiyor, Van Persie ayağını uzatıyor ve topu taca atıyor.
Olay tam Pereira’nın olduğu yerde.
Portekizli hoca, elini futbolcusuna uzatıyor ve ‘Çak’laşıyorlar.
Sahadan çıkıyor. Yine ‘Çak’laşma ve sarılarak tebrik...
Ben mi yanlış görüyorum? Adam kale ağzında gol kaçırıyor. Sahada ikinci hareketi yapmakta zorlanıyor. 70 dakika sahada...
Bu neyin tebriği?
Birileri bana anlatsın.
Sonra... Molde maçının kahramanı Fernandao’yu alıyor. Muhteşem bir kafa golü. Son dakikalarda beraberlik korkusu yaşayan tribünlerde bayram. Ve onlarla birlikte saha kenarında coşan Pereira.
Eğer illa Van Persie ilk 11’de oynayacak diye sözleşmesinde bir madde varsa, Pereira’nın yapacağı tek şey bu ikiliyi nasıl yan yana oynatırım olmalıdır. Veya birer devre şans vermelidir. Çünkü Fernandao demek gol demektir.
Ben yazmaktan bıktım, sizler de herhalde okumaktan...

Saygı duyulacak adam

Bu adam kim biliyor musunuz?
Pereira tarafından Van Persie’nin arkasında kulübede bekletilen Fernandao.
Bazı futbolcular vardır, oyundan erken alındı diye hocasına ‘afra tafra’ yapar. Elini sıkmaz. Kadroya alınmazsa açar ağzını, yumar gözünü.
Siz hiç ‘Gol kralı’ unvanlı Fernandao’nun ağzından bir gün olsun, “Neden oynatılmıyorum?” diye bir söz çıktığını duydunuz mu?
Trabzon maçı sonrası yaptığı, “İhtiyaç duyulduğunda hep hazır olmalıyım” şeklindeki açıklaması tüm futbolculara örnek olmalıdır.
Gelelim Diego’ya... “Alex’i aratmayacak” denildiği zaman dudak bükenler, “Oynardı, oynamazdı” diye aylarca kalem oynatanlar şimdi Diego’yu göklere çıkarıyorlar.
Son sözüm şu: Pereira milli takımın vazgeçilmezi Ozan’a bu takımda yer bulmalıdır.

Bitnel ve Ulusoy

Deniz Ateş Bitnel’e bravo. FIFA kokartı almaya hak kazanan genç hakem, Fenerbahçe-Trabzonspor maçını bana göre süper yönetti.
Hakemler açıklandığında, “Eyvah” denmişti. Genç hakem Bitnel, maça ağırlığını koydu ve adil kararları ile herkesten tam not aldı.
Galatasaray maçında Donk’un, Muslera’yı aşıp üst direğin altına vurarak kale çizgisi içine düşen ve aynı süratte -110 kilometre- geriye dönen vuruşunun gol olduğunu görmeyen Alper Ulusoy herkesi şaşırttı.
Üstelik, pozisyonun tam içinde. Aradaki mesafe bir, bilemedin iki metre. O da, Bitnel gibi FIFA kokartının yeni sahiplerinden... Ulusoy, çok şanslı. Eğer böyle bir olay Fenerbahçe, Galatasaray ya da Beşiktaş aleyhine yaşansaydı kıyamet kopardı.

YORUM YAZ