MENÜ

Kupa kaçarsa yazık olur

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Süper Lig’de bu hafta oynanan maçlarda alınan neticeler Bursaspor’un lehine oldu. Hem Galatasaray’ın maçını kaybetmesi hem de Beşiktaş’ın puan kaybetmesi Yeşil-Beyazlılar için artı bir moral kaynağıydı. Timsahlar maçın ilk 15 dakikasında müthiş bir pres yaptı. Bunlar golle sonuçlanmadı ama tam tempo biraz düştü derken Ozan’ın golü geldi. 1-0 her zaman tehlikeli bir netice olduğu için ev sahibi ekip saldırmaya devam etti. Neticede aradığı ikinci golü Sercan’la bulup biraz olsun rahatladı. Bursaspor böyle maçlara alışık olmadığı için önceleri az da olsa bir tedirginlik hissetti. Karşılaşmanın sonlarına doğru gelen Denizlispor golüyle biraz olsun bocaladı ama sahadan istediği sonuçla ayrılmayı başardı.

Sercan’ın çıkması hataydı
Sercan’ın oyunun son bölümünde çıkması bana göre hataydı. Hem gol atıp moral buldu, hem de rakip defans oyuncularını çok yıprattı. Üstelik son derece süratli olduğu için üçüncü golü bulması işten bile değildi. Ama Sağlam sarı kart sınırında olduğu için onu çıkarmış olabilir. Bana göre bu haftanın başarılı ismi Batlla’ydı. Belki de onla başlayabilirdi Ertuğrul Hoca ama son 10 dakika oyuna soktu. Neticede Ertuğrul Sağlam psikolojik olarak takımını çok iyi hazırladı. Panik yapmadan başarıyla oynadılar. Bursa’da hem taraftar hem futbolcular arasında müthiş bir bütünleşme var. Seyirci şampiyonluk için kenetlendi. Şampiyonluk bu satten sonra kaçırılırsa bana göre yazık olur. Sivasspor’un kullanamadığı bu şansı Bursaspor mutlaka kullanmalı. Bursaspor, İstanbul Belediye’yi de yenerse mutlaka şampiyon olur diye düşünüyorum.

Bursa mesajı verdi
Anadolu’dan şampiyon çıkmasını çok isterim. Bursaspor’da bu potansiyel var. Taraftar da çok istiyor. Olmasa bile bu şekilde yola devam etmesi gerekiyor. Böylece Türk futboluna renk gelecek ve çok şey değişecek diye düşünüyorum. Devre arasında Sercan için çok büyük teklifler gelmişti. Bursaspor onu satmayarak tüm Türkiye’ye şampiyonluk için oynadığına dair gereken mesajını vermişti. Denizlispor ise bu mağlubiyetle işini iyice zora soktu. Geriye çok az maç kaldı. Denizlispor’un artık beraberliğe değil galibiyete oynaması gerekiyor. Denizlispor çok kötü bir takım değil ama tek forvet oynayarak ligde kalması büyük bir mucize olur.

YORUM YAZ