MENÜ

Bursaspor stresini de yenmeli

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Geçen haftaki İstanbul Belediye maçından sonra Bursa için dünkü mücadelenin zorluk derecesi daha da artmıştı. Gerçi geçen hafta Galatasaray, önceki gün de Beşiktaş puan kayıpları yaşadı ama Bursa’nın peşinde üç takımın birden takipçi konumunda olması, onların üzerindeki baskıyı artırıyor. Bu açıdan dün sadece galip gelmek esastı. İstanbul Belediye maçında takım üzerinde hissettiğim baskının dün de sahada kol gezdiğini gördüm.

Taraftarın katkısı
Yeşil-Beyazlı ekibin ligin final haftalarındaki en büyük rakibi şampiyonluk baskısı gibi duruyor. Karşılaşmanın başında gol yemeleri de stresin dozunu artırdı ancak onlar adına olabilecek en olumlu şey oldu ve beraberlik sayısına birkaç dakika sonra ulaştılar. 8 dakika gibi kısa bir sürede skora tekrar denge getirmeleri, özgüvenlerini tekrar kazanmalarını sağladı. Yine de oyunun kritik anlarında bahsettiğimiz bu baskıdan dolayı Bursaspor temposunu bulamadı. Bundan sonraki haftalarda da Bursa’nın geriye düştüğü ya da gole ihtiyacı olduğu anlarda benzer sorunları yaşayabilirler. İki hafta öncesine kadar müthiş tempolu, atak, bol pozisyonlu oynayan Bursa’daki bu değişimin tek nedeni futbolcuların yaşadığı stres. Daha soğukkanlı olmalılar. Bu konuda onlara en fazla yardımcı olacak faktör taraftarın desteği. Eşi benzeri görülmemiş bir tribün desteğine sahipler. Bursa tribünlerinin de bunu çok iyi başardığını görüyoruz.

Hesaplar rafa kalkmalı
Bir kez daha altını çizmekte fayda var. Bursa, öncelikle takım halinde psikolojisini iyi bir seviyeye getirmeli. Şampiyonluk hesapları, fikstür, puan vs... Bunların hepsini bir kenara koymalı, yüzlerini sadece futbola dönmeliler. Zaten çok iyi bir takımlar. Kendilerine güvenmeliler. Başlarında da işini çok iyi yapan bir teknik adam var. Dün de Ertuğrul Sağlam takımını çok iyi idare etti. Zamanında değişiklikler yaptı, oyuna müdahaleleri yerindeydi. Rakibi zaman zaman hataya zorladılar. Her şeye rağmen bu şartlarda alınan üç puan çok önemli. Futbolları tatmin edici değildi ama geriye düştükleri maçı çevirmeleri, bundan sonraki haftalara olumlu şekilde yansıyacaktır.

Cezalılar handikap ama...
Ozan İpek ve Ömer Erdoğan’ın cezalı duruma düşmesi, Gençlerbirliği maçı öncesi elbette ki handikap. Gençlerbirliği zor takım, çok koşuyor, tempo yapabiliyor. Ozan ve Ömer’in yokluğu önemli. Ancak dün de Turgay yoktu, o takıma dönecek. Turgay hücum pres yapan, rakibi yıpratan bir oyuncu. Bursa’nın sıkıntısı fiziksel değil. Psikolojik takviyeye ihtiyaçları var. Bu stresten bir an önce kurtulmalılar. Alıştığımız, tempolu, pres yapan Bursa’yı görmek istiyoruz.

YORUM YAZ