MENÜ

Sesinizin çıkma zamanı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ne Hacettepe, ne Kayseri, ne de Sivas yenilgileri bizi şu anda Fenerbahçe adına şaşırtan. Bizi şaşırtan, 10 yıllık bir iktidarın 10 maçlık kredisinin olmamasından. Bizi şaşırtan, Fenerbahçe’ye ihaneti bile göze alarak Aziz Yıldırım muhalefetinin yapılmasından. Ve bizi şaşırtan, bu durumdan memnuniyet duyan pek çok Fenerbahçeli’nin olmasından.
Yoksa gören herkes gibi bizler de görüyorduk, takımın dengesinin olmadığını, kaybedilenin yerinin dolmadığını, çıtayı yeni bir hedefe koyarken yapılan yatırımın yerini bulmadığını.
Ama yapıldı..

Hem yönetim açısından, hem muhalefet açısından duygu aklın önüne geçince ortaya çıkan sonuçun bu olmasına şaşırmayın.
Muhalefet yararlıdır, iktidar için ufuk açar ya da açması gerekir. İktidarın da yapılan muhalefetten çıkarımlar yapması iktidarları için faydalıdır. Ne “ben yaptım oldu”culuk doğrudur, ne de “ne olursa olsun”culuk. Muhalefeti kuvvetliyken ezmek, gerekli zamanda yapıcılık yerine yıkıcılığı getirir. Fenerbahçe’nin bugünkü çalkantısının ardında yatan sebeplerden biri de budur.
Fenerbahçe’de bir kesim için Aziz Yıldırım’ın bırakmasının, takımın Avrupa şampiyonluğundan bile daha sevindirici olduğunu biliyoruz ve şu ortamın tam istedikleri ortam olduğu da aşikar.

Yorgun, sıkılmış, bıkmış, hatalar yapmış ve kendini yalnız hisseden bir başkan ve tam istenilen sonuçlar.
O kesim için yapılacak birşey yok.. Çünkü Yıldırım ile kavgaları o, görevden gidene kadar hatta belki gittikten sonra bile bitmeyecek.

Şimdi elele vermesi gereken kesim Fenerbahçe’yi gerçekten sevenler, ne Aziz Yıldırım, ne o, ne bu umursamadan yalnızca takımının başarısı ile mutlu olup başarısızlığında hüzünlenebilenler. Moralli ve destek gören Aziz Yıldırım’ın bir önce yaptığından daha fazlasını yaptığını hatırlayanlar, kulübü için bilet karşılığı değil gerçekten yürüyenler. Şimdi sizin sesinizin çıkma zamanı.

Aziz Yıldırım, ömrünün sonuna kadar Fenerbahçe başkanı olacak diye bir kural yok, Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’nin sahibi değil. Daha iyisini yapabileceğine inanılan bir kişi çıktığında Aziz Yıldırım bile “gel bu işi sen yap” diyebilmeli.
Aziz Yıldırım vazgeçilmez değil.. Ama Aziz Yıldırım, köhne zihniyete, tribün liderlerine feda edilmeyecek kadar değerli bir başkan.

En azından Yıldırım, şu tribün savaşını kaybetmemesi gereken bir başkan. O kaybederse şu anda böyle bir öncelikleri ve tasaları olmasa bile gelecek için Beşiktaş da kaybeder, Galatasaray da.

YORUM YAZ