MENÜ

Kime karşı kolay?

Abone Ol Google News

Veryansın medyası bizimkisi de, tıpkı her ülkede olduğu gibi doğal olarak. Siz bakmayın öyle çok bilirmiş gibilerin sürekli medyayı suçlamalarına, elin oğlu bizim gibi kibar davranmıyor bile.
İngilizler milli hoca Graham Taylor’a zamanında “Turp kafa” demişti, bir de turp gibi resmini koyarak, Almanlar, milli takımı olduğu gibi tek tek bira şişelerinin içine oturtmuştu. Fransızlar, Aimé Jaquet’e demediğini bırakmamıştı üstelik 1998 Dünya Kupası’nı kazanma yolundayken.
Portekiz karşısında alınan yenilgiden sonra yapılan yorumları okurken biraz da bunlar aklıma geldi.
Peki veryansın etmekte haksız mı yorumcularımız? Kadronun hatalı olduğu, değişikliklerin hatalı olduğu, birkaç isim dışında millilerimizin iyi oynayamadığı, şans yanımızda olmasaydı 5-6 yiyebileceğimiz, korkarak oynadığımız şeklinde yorum yaparken.
İşin doğrusu ve doğru olduğu için de üzücüsü, haklılar. Kullanılan dil, seçilen kelimeler üzücü olabilir ama haklılar.
“Portekiz’e karşı oynamak kolay değil” savunmasıydı dün teknik heyetimiz tarafından yapılan ama buradaki 16 takım içinde kaç tanesiyle oynamak kolay olacak merak ediyorum.
Güzel bir laf var “Gidişat güçleştikçe, güçlüler gitmeye devam eder” diye tercüme edilebilir. Peki hocamızın bu açıklamadan anlamamız gereken, bizden bir şey olmayacağı mı? Yoksa turnuva ilerledikçe yarı finale, finale gelindikçe her şeyin daha kolay olacağı mı? Almanya,İtalya, Fransa, Hollanda ya da İspanya ya da bir başkasına karşı oynamak bundan sonra daha mı kolay olacak.?
“Evet kötüydük ama daha iyisini yapabiliriz” demek, ya da “hepimizin hataları vardı ama bunlardan ders alıp en azından iyi futbol oynayacağız” diyebilmek çok mu güç.
Veryansın edilmiş milli takıma, milli hocaya. Normal..
Şimdi hatalardan ders çıkarma zamanı. Küsmek isterlerse turnuvadan sonra küsebilirler.
Açılışta seyrettiğimiz İsviçre ile Çek Cumhuriyeti yenilmeyecek takım değil. Ama önceki günkü oyunla değil.

Haberin Devamı

Milli takımın oynadığı oyunun ruhu yoktu ya, işte tam da o ruh hali düzenleyici ülkeye de yansımış gibi (ülke dedim çünkü daha Avusturya’yı görmedim). UEFA’ya niye başvurmuşlar almak için, ya da UEFA bunlara niye vermiş garip. İsviçre Futbol Federasyonu halka alalım mı? diye sorsa muhtemelen “Hayır” cevabı çıkardı. Şehirdeki bir meydan dışında EURO 2008 burada mı anlayamazsınız. Başka ülkelerden gelenler olmasa iyice kasvetli olacak belli ki. Yunanistan ile ortak başvurumuz kabul edilseydi eğer bundan çok daha renkli ve cıvıl cıvıl bir ortam bulurduk kesinlikle. Bir gün sıra bize de gelecektir elbette. Peki o güne kadar neler yapmalıyız. O da yarın...

Haberin Devamı
YORUM YAZ