MENÜ

Türk futbolunun modeli Altınordu!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ülkemizde futbol adına yapılan doğruları görmek isterseniz, İzmir’e gitmenizi tavsiye ederim. Altınordu tesislerinin 3 değişik lokasyonunda, toplamda 15 adet FİFA ölçülerinde sahada idman yapan, futbolun altyapısını öğrenen yüzlerce çocuk bulabilirsiniz. Çocukların 6 yaşında adım attıkları bu muazzam tesislerde, Cengiz abileri gibi kendilerini Roma’da futbol oynarken bulmaları çok olası. Ya da Çağlar abileri gibi Freiburg’da... Her bir çocuğa özel ilgi, herkesin içindeki futbol yeteneğini ortaya çıkarma gayreti ve olaya sadece futbol değil, kişilik gelişimi olarak bakma metodolojisi. İşte Türk Futbolu’nun ilerleme reçetesi tam olarak burası. Sadece Türk futbolu için değil, Avrupa için de örnek Altınordu.

Adam olmak önemli

İyi insan, iyi vatandaş ve iyi futbolcu... Sadece futbol oynamak değil dert, adam olmak da önemli. Futbolcunun iyi insan olarak yetiştirildiği yer Altınordu. Futbol bir yaşam şekli olduğu zaman, asıl başarı geliyor. Zira fiziksel yetkinlik, yetenek, altyapı ne kadar önemliyse, ruhsal gelişim de o kadar önemli. Ruh, beden ve akıl bütünlüğünü sağlamak, sadece futbolda değil tüm spor branşlarında bizi geleceğe taşıyacak. Peki tüm bu bütünlüğü kim sağlıyor? Her yıl transfere milyonlar harcayan güzide klüplerimizin hangisi bu mantıkla gelişime destek oluyor?

Tesadüf değil emek

Sadece bir tane var... Tekrar ediyorum, Altınordu Türk futbolunun gelişim modelidir ve desteklenmelidir. Sanmayın ki, Çağlar Söyüncü, Cengiz Ünder tesadüfen ortaya çıktı. Hepsi Altınordu modelinin eseridir, hepsinin çocukluğundan başlayan gelişimi kayıt altındadır. Bu çocuklardan saldırgan bir tavır görmezsiniz, büyüklerine saygı, küçüklerine sevgi, bulundukları konumu hazmetme olgunluğu ve içlerinde kocaman futbol aşkı bulursunuz. Zaten aslolan, iyi insan, gerçekten iyi insan olmaktır.

Emeklileri bırakın

Tüm Süper Lig kulüpleri, başarıyı Afrika sıcağında, Brezilya kumsallarında ya da emekliliği yaklaşmış Avrupa kulüplerinde top koşturan popüler futbolcularda aramamalı. Gözümüzün önünde, hemen Ege kıyısında, Altınordu’da yetenek havuzunu izlesinler. Hem temiz bir kordon havası alırlar hem de Türk futbolunun örnek modelini kendi gözleriyle görürler. Sevgili Abdullah Avcı’yı, bu modeli ilk farkeden olduğu için ve Cengiz Ünder seçiminden dolayı ellerinden öpmek gerekir.

Kullanmayı bilelim!

Konu Türk futbolunun gelişimi ve layık olduğu yere gelmesidir. Lucescu ile ülke futbolumuz yeni bir başlangıç yapacak, yeni bir umut arayacak. Bizim de tam bu noktada yeni umutlara ihtiyacımız var. Gözümüzün önündeki örnek modeller ıskalanmamalı... Bizim çok büyük bir yetenek havuzumuz var, marifet kullanmayı bilmede.

YORUM YAZ