MENÜ

Kurt hocaya bir parça sabır

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Mircea Lucescu, kırlaşmış saçları ve 72 yaşını devirmenin saygınlığı ile hedefleri olan, başarılı bir futbol adamıdır. Milli takımı krizin ortasından çekip çıkaracak, daha çok futbol konuşturup, forma adaletini sağlayacak en olası teknik adamdır. Tarafsız, önyargısız ve tertemiz bir başlangıç için bir şans Mircea Lucescu. Fenerbahçe idmanına gidip futbolcularla sohbet edebilen, oradan çıkıp Galatasaray kampında da ayni misafirperverlikle karşılanan şanslı insan... Hangi Milli Takım teknik direktöründe bu samimi karşılamayı gördük?

En kısır dönem

Biliyor muydunuz Hagi’yi, Lucescu’nun keşfettiğini ve adeta dünya futboluna armağan ettiğini? Shakhtar Donetsk’in başındayken bir dolu yetenek keşfedip, Avrupa’nın pek çok kulübüne bu yetenekleri pazarlamış bir isim ayni zamanda Lucescu. Şimdi aynı heyecanla, sanki yeni yetenekler ararcasına maçtan maça gidip heyecanla futbol izleyen bir teknik adam görüntüsü çiziyor. En son bıraktığı noktadan, iyisiyle kötüsüyle çok farklı bir yerde Türk futbolu ve hızla anlamak zorunda tüm dinamikleri. Peki biz kendisine ne kadar bu imkanı sağlıyoruz? Öyle ki, ligin ilk haftasına baktığımızda, ilk 11 çıkan toplam 136 futbolcunun sadece 62 tanesi yerli! Yani her 3 futbolcudan sadece 1 tanesi milli takım adayı. Süper Lig, tarihi boyunca en kısır yerli futbolcu dönemini yaşıyor desek yanlış olmaz. İşte bu sebeptendir ki, sadece Süper Lig’de kalmayıp, daha çok kaynağa gitmek gerekiyor. Öyle ki, alt liglerde keşfedilmeyi bekleyen onlarca yetenekli futbolcularımız için bu kısırlık bir şanstır. Türk futbolunu bir bütün olarak değerlendirebilecek deneyimli bir teknik adamın, Türk futbolundan sorumlu olması, hepimiz için peşinden gidilmesi gereken bir umuttur.

Kurtuluş olabilir

Ukrayna ve Hırvatistan maçları için açıklanan kadro, şu an için bekleneni bu anlamda vermiş değil. Yeni bir şey yok söylenen... Fakat bu yeni başlangıçta, Lucescu’ya şans vermek ve destek olmak mevcut koşulların en doğrusu görünüyor. Zira ülke futbol krizi onun eseri değil ama kurtuluş belki de onunla olacak. Sadece bir parça sabır, destek ve inanç lütfen.

YORUM YAZ