MENÜ

Bir Şenol Güneş yazısı...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Her daim yedek kulübesinin önünde... Takımıyla atağa kalkan, takımıyla savunmaya dönen aktif bir futbolcu gibi heyecanlı. Takım oyunu, bu olsa gerek! Şıklığıyla da mevcudiyetini saha kenarında ifade eden bir hoca Şenol Güneş. Gerçi bir zamanlar Milli Takım’la başarıdan başarıya koşarken sırf eleştirilebileceği bir nokta olsun diye kılık kıyafet konusu gündeme getirilmişti; hatırlayın! Çoğu kez futbol dışı konularla çekiştirilen bir teknik direktör oldu Şenol Güneş. Türk futbolunda zihinsel değişiminin başlangıcına denk gelen yıllarda, bir futbol bilgesinin mesleki performansının değil de daha çok magazin detayların eleştirilmesi garipti. Güneş’in üstüne başına bakarken ruhunu hissedememek, Türk futboluna verdiklerini görememek, vizyonunu ve ideallerini anlayamamak da bir futbol noksanlığı olsa gerek.

Saygı duymak gerekir

Lafı dolandırmaya lüzum yok. Şenol Güneş, bana göre Türkiye’nin en büyük ve Avrupa’nın sayılı hocalarından biri. Bu iddianın ardına matematiksel veriler koymak zor değil. Beşiktaş’ın lig şampiyonluğu ve Milli Takım’ımızın dünya üçüncülüğü malum. Ama Beşiktaş dahil, yönettiği tüm takımlarda ortaya çıkardığı yıldız futbolcular biraz gözden kaçıyor galiba. Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Fernandao, Volkan Şen, Ozan Tufan, Cenk Tosun ve hatta yeniden doğan Quaresma, bu değerlerden bazıları. Bu da onu futbolun başöğretmenleri arasına sokar. Hem futbol bilgisinin derinliğine hem de insan psikolojisini anlamaktaki başarısına saygı duymak gerekir. Güneş’in insani nezaketi, sosyal sorumluk duygusu ve toplumsal hassasiyeti de önemli. Sadece futbol odaklı değerlendirme yapıp insani vasıfları ve vizyonu ıskaladığımızda, çok fazla sahte kahraman yaratabiliyoruz. Ve hep beraber görüyoruz ki, o sahte kahramanlar zamanla hem davranış erozyonuna uğruyor hem de suya yazılan yazılar misali kaybolup gidiyor hafızalarımızdan.

Devam edin lütfen

Sonuçta, doğru yoldasınız hocam. Doğrularınızı gördükçe umutlanıyorum ve yıllar sonra da olsa kıymetinizin bilinmesinden mutlu oluyorum. Beşiktaş taraftarı sizi her geçen gün daha çok bağrına basıyor, son maçlarda hep adınızı haykırıyor. Elbette başarılarınızı kıskananlar ve bazı alanlarda (UEFA Avrupa Ligi kupasını kaldırmak gibi) sonuca ulaşmanızı istemeyenler olacaktır. Her ne kadar bu dillendirilmese de başarıların istisna olarak kendilerinde kalmasını isteyenler çıkacaktır. Ama siz işinizi yaptığınız, doğrularınızı uyguladığınız sürece yolunuz açıktır. Biz sizi izlerken keyiflenmeye devam edeceğiz, siz de bize futbolun her boyutundaki güzelliği yaşatmaya devam edin lütfen...

YORUM YAZ