MENÜ

Nereden nereye!

Abone Ol Google News

Maçtan önce kadrolar ve takım dizilişi gelince beni bir korku sardı Galatasaray takımı adına. Beni arayan arkadaşıma hezimet olursa şaşırma çünkü Hatayspor takımına karşı bu şekilde çıkarsanız her türlü neticeye hazırlıklı olmanız gerekebilir demiştim. Maç bittiğinde haklı çıkmıştım. Düşünebiliyor musunuz bu takımda bir de Boupendza’nın olduğunu düşünmek bile istemem Galatasaray takımı adına, zaten her kontraya çıktıklarında Diouf, Kamara, Akintola üçlüsü müthiş çıkıyorlar, Galatasaray’ın iki beki de atak yediklerinde çok zor durumlarda kaldılar daha sonra bu konuya değineceğim yeniden. Bu üçlüye arkadan Traore de destek verdiğinde ki çoğu kez destekledi durdurulmaları çok zor oluyordu. Bir de o müthiş ikinci gollerini atan orta sahadaki Ruben Ribeiro beni kendine hayran bıraktı.

Haberin Devamı

Tekrar Galatasaray takımına dönecek olursak, sahaya çıkan geri dörtlünün üçü yanlış seçim, Şener ilk günden beri yok sayılmışken bu maça adeta kurtarıcı olarak çıkarılmıştı. Neden bunu söyleme ihtiyacı duydum çünkü ikinci yarıya oyunu çevirmek adına 4 değişiklikle başlıyorsunuz ama Şener sahada ve işin ilginç yanı kendisinden beklenen ve umut edilen oynadığı pozisyona bakıldığında daha da yüksek seviyelere taşınmış, olacak gibi değil. Madem böyle bir öngörünüz var onu Şener’le değil Ömer Bayram ile denesenize o zaman Donk sağ tarafa kendi yerine geçer Ömer de solda oynardı müdafaanın soluna da Emre Taşdemir’i koyardınız.

Haberin Devamı

Galatasaray takımının yediği ilk golün analizini yaptığımızda rakip atağa çıktığı andan itibaren bekleri izleyin, önce Şener sıfırda rakibinin yanına zar zor ulaşabiliyor sonra bakıyorsunuz seyretmeye başlıyor sanki idmanda hocası arkadan bağırmış da Şener bırak müdahale etme bakayım nereye atacak demiş gibi, adeta seyrediyordu, şimdi gelelim rakip ortayı yaptıktan sonra ters taraftaki beke yani Saracchi’ye kendisini top gelirken bir izleyin lütfen gitmiş kendi stoperinin arkasına girmiş arkada rakip ve asıl durması gereken alan bomboş siz top oraya atıldığında arkanıza nasıl müdahale edeceksiniz, alanı ve rakibi önünüze alacak şekilde beklesenize müdahale yapmanız gerektiğinde hem rahat kontrol edin hem de rahat müdahale edin, kendisi bu tür pozisyonlarda ne yazık ki aynı hataları sezon başından beri hep yaptı ve yerini de hiç kaybetmedi acaba adı Saracchi değil de Ahmet olsa gene öyle olur muydu?

Halbuki 2017 senesine gittiğinizde Galatasaray takım kadrosunu bir gözünüzün önüne getirin nereden nereye dersiniz herhalde, yaprak dökümü Gomis ile başlamış daha sonra Belhanda ile son bulmuş olduğunu görebiliyorsunuzdur, ben Feghouli’nin de bavulunu toplamakla meşgul olduğunu görür gibiyim siz ne diyorsunuz? Yoksa dün akşam ki kadronun neden öyle şekillendiğini iki haftalık bir periyotta çözmeye kalkarsanız işin içinden çıkamazsınız sevgili Galatasaraylılar..

YORUM YAZ