MENÜ

Vida mı Şenol Güneş mi?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Denebilir ki, Beşiktaş Avrupa mücadelelerinde bu tür karşılaşmalarla hemen hemen her yıl karşılaşıyor. Liverpool'dan sekiz, Leeds United'den altı, doksanlı yılların başında Dinamo Kiev'den beş ve aynı takımdan geçen sezon altı gol yediği belleklerimizdeki tazeliğini koruyor. Bayern Münih'ten yenilen beş gol ise gerçekten Beşiktaş'ın hak ettiği bir sonuç değildi. Çünkü Bayern, 1970'li yılların ortalarında izlerken nefesimizi tuttuğumuz, Ajax ve Liverpool ile, Avrupa'da devler mücadelesi veren bir takım değil artık. Eğer Bayern Münih Şampiyonlar Ligi şampiyonu olacaksa bu, Avrupa futbolunun da, Türkiye'de olduğu gibi uzatmaları oynaması anlamına gelmektedir.

Beşiktaş'ın, Bayern Münih karşısında özellikle fizik olarak aciz duruma düşmesinin Vida'nın atılmasıyla çok da ilgisi yoktur. Asıl neden, Şenol Güneş'in zorluk derecesi yüksek hiçbir karşılaşmada doğru seçimler yapamaması, bir anlamda krizi yönetememesi. Bir futbol takımının savunması ne denli güçlü olursa olsun, genel takım savunması yetersizse o takımın Bayern gibi bir ekiple baş etmesi mümkü olmaz. Beş gol yiyen bir takımın en iyi oyuncusu kalecisi ise siz o takımın savunma sistemlerinin halini bir düşünün...

Bayern Münih çok iyi oynayarak mı Beşiktaş'a beş gol attı? Hayır! Sadece Alman ekibinin fizik kalitesi her geçen dakika öne çıkarken Beşiktaş'ın vidaları adeta gevşedi. Bir makina gevşek vidalarla nasıl işlevsel hale gelebilir. İsterseniz Beşiktaş makinasının vidalarına biraz daha yakından bakalım.

Altı ay peşine koşulduktan sonra devre arasında takıma katılan Hırvat futbolcu Vida'nin görev aldığı hiç bir maçta Beşiktaş başarılı olamadı. Bırakın Beşiktaş'ı ya da başka büyük takımları, ligin üst sıralarının hayalini kuran ortalama takımlarda bile artık oynayamayacak olan Caner Erkin Bayern'in karşısına çıkartılmaz. Oysa Medel sağ bekte Adriano solda, madem Tosiç oynayabilecek konumdaydı, Vida'nın yerine görev yapabilirdi.

En son Şampiyonlar Ligi maçını ne zaman oynadığını kimsenin hatırlamadığı, henüz takıma uyumunda fikir birliği oluşmamış Love sahaya çıkartılırsa Bayern ile baş edemezsiniz. Oysa Negredo bu maçlar için transfer edilmişti. Quaresma savunma yapmaz. Talisca'nın savunma yönü neredeyse sıfıra yakın. Atiba'nın fizik gücü ancak Türkiye ligine yeter. Bu kadar eksikle bu sonucu normal karşılamak gerekir. Bu sonucu hazırlayan Vida değil Şenol Güneş'tir. Daha önce de değindiğim gibi Şenol Güneş, Beşiktaş'taki kariyerinin sonuna doğru hızla gidiyor...

YORUM YAZ