MENÜ

Sezon başı derbisi!

Abone Ol Google News

Maçın ilk yarısının geneline bakıldığında Galatasaray daha fazla topla oynadığı halde, oyunun kuruluş ve rakip alana yönlendiriliş bakımından daha iyi olan Fenerbahçe’ydi. Ne var ki Fenerbahçe’nin orta alandaki etkin oyununa rağmen gol pozisyonu bulan taraf Galatasaray oldu. Sarı kırmızılı takımın iki kez gol olabilecek değerde şutunu kaleci Altay iyi bir tepki kuvveti ile önledi. Altay, henüz genç bir kaleci… Önünde uzun yıllar var. Zaman içinde hataları da olabilir. Ama bu iki kurtarış, daha ilk derbisinde böylesine özgüven ile oynaması, onun Fenerbahçe tarihine geçecek kalecilerinden biri olabileceğinin kanıtı olsa gerek.

Haberin Devamı

Genç Altay’ın kalesinde güven verici duruşuna karşın bu iki takımın gidişatında söz sahibi olmaları için alınan Kruse ve özellikle de Falcao’nun hiçbir varlık gösterememeleri ilginçtir. Kruse Alman olması nedeniyle oyun mücadeleye dönüştüğünde görüntüye geldi. Ancak Latın Falcao böylesi ortamları sevmediği için kayboldu. Bir dünya yıldızı olarak transfer edilen Falcao, bir şutu bırakın bir pas bile verebilecek pozisyonda olamadı. Brugge maçından sonra bu karşılaşmada da hiçbir etkinliği olmayan Falcao’nun bu durumunu sezon başı ve takıma geç katılmasına bağlayıp iyi niyetimizi koruyalım. Ancak bir büyük maçta bir büyük futbolcunun bu kadar vasat oynaması 90 dakika boyunca tek bir doğru hareket yapmamasını sadece sezon başına bağlamak iyimserlik ötesi bir şey olur.

Haberin Devamı

Oyun ikinci yarıda biraz daha gelişti. İlk yarıda ki boğuşma yerini en azından futbol oynama isteğine bıraktı. Ne var ki iki teknik adamın yaptığı değişiklikler oyuna katkı yapmak yerine var olanı da bozdu. Özellikle Emre Mor ve Deniz Türünç ikinci yarının hayal kırıklığı oldular. Zaten Ersun Yanal iyi niyetle oyuna soktuğu Deniz Türünç’ü tekrar kulübeye aldı. Bu çağda bu profesyonellik düzeyinde bir oyuncuyu bu duruma düşürmek, onu kaybetmek anlamına gelebilir.

Kanımca, derbinin vasatın üzerine çıkamamasının nedenlerinden biri de lig planlamasıyla ilgili olsa gerek. Birçok yeni transferi olan iki takımın sezon başında karşı karşıya gelmesi için söylenecek söz şudur: bundan iyisi can sağlığı…

YORUM YAZ