MENÜ

Sergen Yalçın'a disiplin göndermesi…

Abone Ol Google News

Yaşamımız boyunca kullandığımız birçok sözcüğün anlamlarını derinlemesine, içselleştirmiş olarak bilmiyoruz gibi geliyor bana. Öyle kelimeler vardır ki, Rusların Matruşka’sı gibi çektikçe içinden daha küçük bebekler çıkar. Hele söz konusu cümleler olunca daha büyük anlamlar çıkartabiliriz.

Haberin Devamı

Dün Hikmet Karaman ile yapılmış bir söyleşiyi okudum. Ligimizin deneyimli hocalarından biri olan Karaman futbol ve güncel konu olan salgın hastalık üzerine görüşlerini dile getirmiş. Sanırım üzerinde en çok durulması gereken Yeni Malatyaspor ve Sergen Yalçın’ı bağlayıcı sözleridir.

Hikmet Hoca Yeni Malatyaspor için şöyle konuşmuş: “Bu takım ligin ilk yarısında 24 puan nasıl almış, buna şaşırdım! Saha içinde oyun disiplini yok! Sergen Hoca ile konuştum. İnanılmaz şanslıydık. Şansına maçları kazandık. 24 puan yapmamız mümkün değildi dedi”.

Ağızdan çıkan söz tüpten çıkan diş macununa benzer bir bakıma. Söz geriye alınmaz, macun da artık tüpe sığmaz. Konuyu neresinden ele alacağız? Sergen Yalçın’ın her şeyi şansa bağlamasına mı yoksa Beşiktaş’ın yeni teknik direktörünün disipline önem vermemesine mi? Karaman’ın “Saha içinde oyun disiplini yok” demesi görevi devraldığı meslektaşına karşı işlenmiş etik bir kusur mudur?

Haberin Devamı

Son yıllarda, lig devam ederken hoca değişiklikleri sırasında, giden hocaların arkasından hep iyi dilekler dile getirilirken Hikmet Karaman’ın söylediklerini gerçekçilikle mi yoksa “ağzından çıkanı kulağın duymaması” deyimiyle mi açıklayacağız?

Altını kurcaladıkça çeşitli anlamlar çıkartabilinecek sözler söylemek Hikmet Hoca için yeni değil. Hoca 2016-17 sezonunda Rizespor’un teknik direktörüdür. Sezonun son maçında Trabzonspor kendi evinde Bursaspor’a 2-1 yenilince Rizespor küme düşer. O maçtan sonra da Hikmet Karaman şöyle demişti: “Bu şehir bunu unutmaz!”.

YORUM YAZ