MENÜ

Serdar Aziz'in pozisyonu penaltıdır

Abone Ol Google News

Galatasaray, Konyaspor karşısında ilk yarıda çok mücadeleci, tempolu bir oyun ortaya koydu. Özellikle sağ taraftan geliştirdiği ataklar akıcı ve sonuca yönelikti. Bu oyun anlayışı geçen yıldan esintiler olarak dikkatimizi çekti. Ancak tempolu oyunun ilk yarıda sonuç vermemesi Galatasaray açısından ikinci yarının sıkıntılı geçeceğinin habercisiydi. Nitekim Konyaspor, Uğur Demirok tarafından kendi kalesine gol atmasına rağmen oyunun son bölümlerinin hakimiydi.

Haberin Devamı

İkinci yarının hakimi Konyaspor’du

Konyaspor ikinci yarıdaki oyunu ile maçı kazanmaya daha yakın görünmesine karşın, geriye düştüğü halde bu görüntüsünden ödün vermedi. Beraberlik golünü tartışmalı bir penaltı golü ile kazanması Konyaspor’un oyundaki hakimiyetini gölgelemez. İlk yarı Galatasaray’ın ikinci yarı ise Konyaspor’un üstünlüğü ile geçti.

Serdar Aziz temel teknik konusunda hata yaptı

Maçın kaderini tartışmalı bir penaltı golünün belirlemesi sanırım futbol kamuoyunca epeyce konuşulacaktır. Ancak pozisyon penaltıdır. Böylesi pozisyonları hakemlerin bile saptaması zordur. Çünkü ortada bir temel teknik hareket yanlışlığı vardır. Eğer bir forvet oyuncusu topa hakim olup, top ile rakip arasına girmişse ve sağ ayağıyla top sürüyorsa, solda kalmış savunmacı sağ ayağıyla topa müdahale edemez. Ederse önce rakibinin bacağına dokunur ki, topa dokunsa bile pozisyon penaltı olur. Oysa Serdar Aziz sol ayağıyla topa müdahale edip sağ ayağını da arkaya alsa hiçbir sorun olmaz, oyun devam ederdi.

Haberin Devamı

Kırmızı kartın pozisyonla ilgisi yoktur

Bu nedenle pozisyon penaltıdır ve VAR hakemleri maçın hakemini VAR odasına çağırmaya gerek bile görmemişlerdir. Serdar Aziz’in kırmızı kart görmesinin ise pozisyon ile ilgisi yoktur. Hakemi protesto edip topu centilmenlik dışı atması sonucu kart gördü.

YORUM YAZ