MENÜ

Şenol Güneş'in yanıtlaması gereken soru…

Abone Ol Google News

Fatih Terim bir maçtan sonra İngilizce basın açıklaması yaptığında sözlerini “Look at the tabela” şeklinde bitirmişti. Türkçede tabelaya bakın anlamına gelebilecek bu sözden sonra denebilir ki, Akhisarspor-Beşiktaş maçının tabelasındaki skor gerçekleri yansıtmıyor. Bu yaklaşımdan Beşiktaş’ın maçı hak etmediği anlamı çıkartılmasın. Tersine, böylesine güzel üç gol atan bir takım her haliyle maçı hak etmiştir. Peki, o zaman kalesinde yaşanan onca pozisyona ne demeli? Beşiktaş açısından maçın en başarılı üç oyuncusundan birinin kaleci Karius’un olması yaşanılanlara ilişkin ne demek istediğimizi zaten açıklıyor.

Haberin Devamı

Öteki başarılı iki oyuncunun da Beşiktaş’ın stoperleri olduğunu söylersem maçın özetini de vermiş olurum. Özellikle Vida’nın son derece kritik mücadeleler yaptığını ve daha fazla Akhisarspor pozisyonlarına dönüşebilecek gol durumlarını bitirmesi, Beşiktaş’a geldiği günden bu yana en iyi maçını oynadı gibi geldi bana. Yeni stoper Fransız Nicolas İsimet Mirin ise son derece farklı bir oyuncu. Bizim ligimizde topla bu denli iyi oynayan bir stopere henüz rastlamadık. Bir orta alan oyuncusundan daha fazla topla oynadığını ve pas yaptığını söylemeliyim. En azından Medel’de daha fazla pas yapıyor. Pas yaparak rakip takım oyuncularını oyundan düşürmek konusunda çoğu orta alan oyuncusundan daha iyi.

Haberin Devamı

Beşiktaş’a yeniden dönen Burak Yılmaz’ın Şenol Güneş’tan aldığı desteğe karşın işi zor. Çünkü henüz hazır değil ve ona Şenol Güneş’ten başka güvenen neredeyse yok gibi. Güneş Mario Gomez gibi büyük bir golcüyü bile iki hafta sonra oynatmıştı. Yine büyük bir golcü olan Negredo’nun bile neredeyse yüzüne bakmamıştı. Ama Burak Yılmaz ayağının tozuyla ve Şenol Güneş’in hayranlığı nedeniyle kendini hemen ilk 11’de buluverdi. Oyunda kaldığı 63 dakikada bir pozisyon bulup onu da kaçırdı. Ayağına gelen her top sırasında tribünlerce protesto edildi.

Şenol Güneş teknik adamlık yaşamı boyunca hep haktan, hukuktan, adaletten, dürüstlükten, hakseverlikten söz edip durdu. Peki, Burak Yılmaz’ı tribünler her topla buluştuğunda neden protesto ettiler? Güneş’in bu soruya verecek bir yanıtı var mı?

YORUM YAZ