MENÜ

Şenol Güneş'in büyük hamlesi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hiç kuşku yok ki, Türk futbol tarihini yazanlar ya da en azından futbolumuzun kültür güncesini tutan medya mensupları Şenol Güneş için çok iyi şeyler yazacaktır. O iyi şeyler Şenol Hoca'nın hakkıdır da. Ancak benim gibi, şeytanın ayrıntıda gizli olduğunu çok uzun yıllardır bilen, futbolda küçük ayrıntıların büyük sonuçlar doğurduğunu ya da en azından insanları üzecek yıkıntılar yarattığını yaşayarak gören biri olarak tarihe birtakım dip notlar düşmemiz gerektiği inancındayım.

Şenol Güneş, Beşiktaş'taki ilk yılında tam altı stoper değiştirdi, stoperlere verilen paralarla neredeyse Süper Lig'de bir takım kurulabilirdi. O günlerde yanında bir stoperi inatla oturtuyordu. Oysa stoper, biraz da sol bek Gençlerbirliği'nden yılın transferi olarak alınmıştı. Sonunda Güneş'in stoperleri birer birer ya sakatlandı ya da takımdan gönderilmek zorunda kaldılar. Bir zorunluluk sonucu forma vermediği Disco Tosic takıma girdi. O Tosic 2.5 yıldır savunmanın cengaveri, Trabzonspor karşısında da adeta kale gibiydi, aşılması mümkün değildi.

Burada Olcay Şahan ve Kerim Frei'ye yaptıklarını ve onları takımdan nasıl uzaklaştırdığını konu edecek değilim. Ancak bu oyunculara üvey evlat muamelesi yaparken kendisine zaman zaman sineye çekilmeyecek hareketler yapan Quaresma'yı da görmezden geldiğini söylemek gerekir. Çünkü onun arkasında seyirci var, tribünleri karşısına almak istemiyor. Quaresma yüzünden, geçen sezonun en iyi futbolcularından biri olan Lens'i öylesine yok saydı ki, moral değerleri sıfıra inen Hollandalı bir türlü kendini bulamıyor.

Şimdi günlerdir yazıp, altını çizdiğim Negredo-Love seçimine gelelim... Negredo sezon başından bu yana ülkemizdeki en iyi santrfordur. Ama Şenol Güneş bunu göremiyor. Üstelik Vagner Love gibi ununu elemiş, eleğini duvara asmış birini ona tercih ediyor. Değerli dostlar, affınıza sığınarak yazıyorum, 39 yıllık futbol akademisyeni olarak Güneş'in Love tercihine hiç bir anlam veremiyorum. Bu oyuncunun Beşiktaş'a alınması cinayetttir, oynatılmasını ise anlatacak sözcük bulamıyorum. Peki şimdi, Negredo'nun oyuna girdikten sonra yaptıklarına ne diyecek yorumcular? "Şenol Güneş'in büyük hamlesi mi?" Geçiniz...

Beşiktaş'ta iki yıl şampiyonluk yaşamış, üçüncü şampiyonluğa giderken Trabzon Havaalanı'nda üç beş kişinin sataşmasını memleket meselesi yapan hatta onları "Fenerbahçeli" olmak ile suçlayan bir teknik direktörün takım kurarken sağlıklı davranabileceğine bütün ülke inansa bile ben inanamam!.

YORUM YAZ