MENÜ

Şenol Güneş'e inanamıyorum!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Gençlerbirliği ligin fizik olarak en güçlü takımlarından biri. Maçın ilk yarısında çok önemli iki pozisyonu kaçıran Gençlerbirliği'idi. Gerçi Babel'in iki uygun gol durumunda attığı şutlar tribünleri heyecanladırsa da, Ankara temsilcisinin gol girişimleri daha netti.

Beşiktaş'ın fizik mücadele olarak zorlandığı bu karşılaşmanın en önemli yanı Şenol Güneş'in artık kanıksadığımız yanlış değişiklikleriydi. Şenol Güneş ya takımı yanlış kuruyor ya da değişikliklerde sorun yaşıyor. Maçın golünü atan Talisca karşılamşmanın en kötü oyuncusuydu. Fizksel yetersizliği maç boyunca gözden kaçmadı. Bu yetmiyormuşcasına Şenol Hoca maça fizik olarak daha da yetersiz olan, asla Beşiktaş'ta forma giymesi mümkün olmayan Vagner Love'u sahaya sürüyor ve Oğuzhan Özyakup gibi yumuşak sitilli bir oyuncuyu da alana çıkartıyor. Bu durumda Beşiktaş'ın maçı kazanması futbolun cilvelerinden biri olsa gerek.

Şenol Güneş, Vagner Love'u oynatmak için elinden geleni yapıyor. Brezilyalı futbolcu da ne bulduğunu anlamak mümkün değil. Oyuna girdikten sonra, fizik mücadelenin içinde ayakları dolaşan Love alanda kaldığı süre içerisinde takıma hiç bir katkı yapmadı. Şenol Hoca sanki Love'u Negrado'nun önüne çıkartmak istiyor ama bu olanaklı değil. Negredo ile Love kıyas kabul edemez. Dün akşam son dakikalarda alanda kalsa maçını skoru Beşiktaş lehine daha da artabilirdi.

Trabzonspor ve Gençlerbirliği karşılaşmalarında dikkat çeken bir gelişme Beşiktaş'ın artık kanat oyunlarına ve Quaresma'nın gereksiz ortalarına ihtiyaç duymamasıdır. Beşiktaş, Mario Gomez'in oynadığı dönemde olduğu gibi oyunu ceza alanı etrafında olgunlaştırmayı, kazanmanın öncelikli yolu olarak görmektedir. Talisca'nın attığı gol ve geçen hafta Negredo'nun hazırladığı pozisyonlar bu gerçeğin bir göstergesi olsa gerek.

Beşiktaş son derece zorlu bir dönemden dokuz puan ile ayrıldı. Neredeyse ligden kopması söz konusu iken şampiyonluğun bir numaralı adayı haline geldi. Başakşehir deplasmanından galibiyetle dönecek olan Beşiktaş'ın şampiyonluk kapısı sonuna kadar açılacaktır. Yeter ki, Şenol Güneş'in Vagner Love aşkı bitmek bilsin...

YORUM YAZ