MENÜ

Şenol Güneş adaleti

Abone Ol Google News

Hepimiz yaşama bir yerlerden başladık. Acı, tatlı günlerimiz oldu. Bazen hayatın küçük şeytanlarının kurduğu tuzağa düştük, birileri bizi o tuzaktan kurtardı, yeniden yaşam mücadelesine giriştik. Her insanın böyle anları mutlaka vardır. Şenol Güneş’te bir zamanlar yaşamın acımasızlığı hatta adaletsizliği ile yüz yüze geldi. Henüz 17-18 yaşlarında genç bir kaleci iken ciğerlerinden rahatsızlandı. O günlerde görev yapan Trabzonsporlu yöneticiler yüzüne bile bakmadı. Çaresiz kalmıştı. İşte o anda bir dost eli uzandı.

Haberin Devamı

Akçaabatspor’un Başkanı Hüseyin Reis genç Şenol’un elinden tutar. Reis’in, Akçaabat’ta birkaç katlı oteli vardır. Altı ise lokantadır. Başkan, Şenol Güneş’e şöyle der: “işte sana yatman için oda, işte beslenmen için lokanta. Beslen ciğerlerin iyileşsin, çalış, sana yüz çevirenleri utandır.” Sonrası biliniyor. Şenol Güneş, Türkiye’nin en önemli kalecilerinden biri olarak sokağa atıldığı takıma geri dönüyor.

Bu olayın bir numaralı tanığı, Trabzonspor’un efsane savunmacılarından Kadir Özcan’ın ağabeyi Arif Özcan’dır. Çünkü Şenol Güneş’in Akçaabatspor’da oynaması için Arif Özcan çok büyük desteği vermiştir. Arif Özcan Trabzon ve ilçelerinde yetişmiş en büyük oyunculardan biridir. Rahmetli Fahri Somer onu izlemek için İstanbul’dan Akcaabat’a gitmiştir. Ne yazık ki, Arif Özcan tarihi çınar altında top oynarken düşüp sol kalçasını iki yerden kırar ve 2,5 yıl tedavi görmek zorunda kalır. Bu da yaşamın Özcan’a uyguladığı adaletsizlik olsa gerek.

Haberin Devamı

Şenol Güneş, Beşiktaş’ta göreve geldiği günden beri “adalet” konusunda en çok vurgu yapan inandır. İnsan kendisinde olmayanı en fazla tekrar edermiş demek istemiyorum, ama Şenol Hoca’nın formayı adaletli dağıttığı konusunda ciddi endişeler oluşmaya başladı. Adaletsizlik ve oyuncusunu itibarsızlaştırmak anlamına gelen davranışları Olcay Şahan ve Kerim Frei ila başladı. Olcay, Türkiye’de modern futbol oynayan önemli bir futbolcuydu. Quaresma sevdası yüzünden onu oynatmayıp, bir hazırlık maçında seyirciye yuhalatarak gönderdi. Kerim, Beşiktaş’ın kulübeden gelen en büyük silahıydı. Bir keresinde “ben neden oynatılmıyorum Hocam” dediği için biletini kesti. Quaresma oyundan alındığında kulübeyi tekmeliyor, sesi çıkmıyor, güçsüz duruma düşürdüklerine ise istediği baskıyı uyguluyor.

Sonra da güçlülerin adaleti üzerinden güçsüzlere gönderme yapıyor. Şimdilerde de Tolgay’a takmış durumda. Negredo’ya gücü yetmedi. Başkanın baskısıyla kampa almak zorunda kaldı. Tolgay’ı itibarsızlaştırmaya çalışmasının nedeni ise açık; yeni transferler geliyor, onlara yer açmak istiyor. Elinde Beşiktaş tarihinin en güçlü kadrosu var. Varsın Tolgay’da devre arasında kendine takım bulsun!

Şenol Güneş, futbol dünyasından ayrılıp sonsuzluğa yol alan insanların uğurlanma törenlerine katılır. İstanbul’daki çeşitli camilerde kendisini görürüm. Biliyor musunuz, Şenol Güneş, kendine bugünkü şatafatlı hayatın sunulmasında mihenk taşı olan Hüseyin Reis’in cenaze merasimine katılmamıştır.

YORUM YAZ