MENÜ

Şampiyonlar Ligi Lizbon'da kaybedildi

Abone Ol Google News

Eski gücünde olmadığı söylenen Benfica, futbol tarihinin en büyük yıldızlarından biri olan Eusebio’yu yetiştirmiş bir kulüptür. Mozambik asıllı Eusebio tüm zamanlarda Afrika’dan çıkmış en büyük futbolcudur. Benfica çok görkemli bir tarihe sahip olmasına karşın bugünde ürettikleri ile ayakta durmaya çalışmaktadır. Böyle bir takım eski gücünde olmasa da, futbol oynama alışkanlığının verdiği özgüven ile kendi kategorisinin üzerindeki takımlara bile üstünlük sağlayabiliyor. Bu bağlamda Fenerbahçe’nin, Şampiyonlar Ligi’nden elenmesi normaldir. Edinilen skorlara bakıldığında sanki iki maç da başa baş oynanmış gibi görünebilir. Ancak oyunun ayrıntılarına bakıldığında Benfica belirgin bir şekilde önde olan taraftı.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nin Lizbon’da kaybedildiği açıktır. Çünkü Fenerbahçe deplasmanda çok daha iyi oynadığı halde hatalı yenilen bir gol ile maçı yitirmişti. Her iki karşılaşmada da eleştirilerin Valbuane üzerinde yoğunlaşması rastlantı değildir, Phillip Cocu’nun oynatmak istediği oyunun baş aktörü de, yine Valbuane değildir. Önde oynamaya çalışan bir takımın temel anlayışı topu koşturmak, dolayısıyla çabuk oynamaktır. Fransız futbolcu takımla değil kendi başına oynamak isteği yüzünden her zaman sorun yaratmaya adaydır. Çünkü onun topla buluştuğu yerler hep rakip kalabalığı yüzünden kontrol altındadır. Büyük umutlarla transfer edildiği halde Aykut Kocaman bile onu kulübeye çekmek zorunda kalmıştı.

Haberin Devamı

Benfica gibi bir takım Valbuena ile oynayarak geçilemeyeceğini Cocu görmeliydi. Belki başkası oynasaydı da sonuç değişmeyecekti. Ancak teknik direktörler hangi futbolcudan nasıl ve ne zaman verim alınacağını dışarıdan bakanlardan daha önce görmelidir. Yenilenmek düşüncesi ile yola çıkan Fenerbahçe’nin teknik direktörü için sabır göstermek herkesin görevidir. Ancak o teknik direktör de olabildiğince dikkatli, gerçekçi, düşünce, söylem ve uygulamalarında tutarlı olmalıdır. Maçtan sonra verdiği demeç çok ilginç geldi bana: “ Erken gol atabilseydik, biraz şanslı olabilseydik, golü biz atabilseydik…”. Olmadı! Stajyer antrenörler bile böylesi basit gerekçeler öne sürmezdi. Henüz çok erken ancak bu tür konuşmalar Hollandalı teknik adamın başını ağrıtabilir…

YORUM YAZ