MENÜ

Pepe Çin'e gitsin mi?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Portekiz-İspanya karşılaşması Dünya Kupası’nın grup aşamasındaki maçlarının içinde en çok merak edilen oyunlardan biriydi. Son Avrupa şampiyonu Portekiz ile Barcelona’nın alt yapısından yetişen futbolcular öncülüğünde 2010 dünya şampiyonluğuna ulaşan İspanya’nın çekişmesinde kim ön plana çıkacaktı? Ronaldo’ya bağımlı bir performans gösteren Portekiz’i yine yıldız oyuncusu mu taşıyacaktı? Barcelona kuşağından geriye ne kalmıştı? Bunlar merak konusu olsa da, bizi asıl ilgilendiren Pepe’nin durumuydu.

Geçen sezon Beşiktaş forması giyen ve sözleşmesi devam eden Pepe beklenen performansı ortaya koyamamış, Marcelo’nun geriden oyun kurmasına alışık olan siyah-beyazlı takım, Pepe ile savurgan bir savunma anlayışı ortaya koymuş, Şenol Güneş ise bu yapıya bir türlü müdahale edememişti. Özellikle pas oyunu ile atakları olgunlaştıran ve gol yollarını açan Beşiktaş, Pepe’nin geriden şişirme toplarıyla geçen iki sezonu arar olmuştu.

Acaba Pepe, Portekiz Ulusal takımında nasıl oynayacaktı? İspanya, Pepe’nin görev yaptığı savunmayı üç kez aştı. Eğer Ronaldo’nun kişisel çabası olmasa bu maçı İspanya farklı kazanabilecekti. Bu durumda en çok eleştirilecek savunma oyuncusu da hiç kuşku yok ki Pepe olacaktı. Ronaldo’nun üç golü bir anlamda Pepe’nin üzerindeki kara bulutları dağıttı.

Beşiktaş’ın stoperi, İspanya’nın ilk golünde rakibinin faul kokan bir davranışıyla topa istediği gibi vuramadı. Ama Pepe gibi deneyimli bir savunmacı bu tür hareketlerde kolay dağılmamalıdır. Kaldı ki, VAR bu harekete faul kararı vermedi. Pepe açısından daha vahimi ikinci golde ortalarda görünmemesiydi. Atletico Madrid’in santrforu Diego Costa altı pasın içerisinden golü attığında Pepe görüntüde yoktu. Oysa savunmanın kaptanı olması gereken Pepe ya pozisyonun içinde kendi olacak ya da savunma organizasyonunu iyi yapacak. Onca deneyimden bunu beklemek hakkımızdır.

O zaman şu soruyu ciddi şekilde sorma hakkımız var: Pepe Çin’e gitmeli midir? Eğer geçen sezon Beşiktaş’ta ortaya koyduğu performansın üzerine çıkamayacak ve İspanya karşısındaki vasat görüntüsünü aşamayacaksa Dünya Kupası’nın bitiminde Çin yolculuğuna başlamalıdır. Kendisi ve Beşiktaş açısından son derece kazançlı bir yolculuk olur bu gidiş.

YORUM YAZ