MENÜ

Messi'mi Ronaldo mu?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Futbol tarihinin en önemli oyuncularından biri olan Lionel Messi, bizim onu büyütüp abarttığımız kadar o kendini olağanüstü biri olarak görmüyor. Bu konuda zaman zaman medyaya yansımış kendi sözleri de var. Alçakgönüllü bir özyapıya sahip Messi bir keresinde “Beni yaratan arkadaşlarımdır” diyerek Barcelona’nın ortaya koyduğu takımdaşlık anlayışını öne çıkartmıştı. Gerçekten de Barcelona en üst düzey takım oyunu oynuyor, Messi’de bu takım oyunu içerisinde son noktada olağanüstü çabukluğu ile takımının kolayca sonuca gitmesini sağlıyor.

Barcelona gibi ezbere takım oyunu oynayan bir yapıyı Arjantin Ulusal takımında bulamayan Messi’den bireysel özellikleriyle hatta tek başına takımı kurtarması bekleniyor. Bugünün futbolunda “tek başına oynamak” fazla işe yaramıyor ama bunu başaranlar da var.

Örneğin Cristiano Ronaldo... Portekizli yıldız ile Messi karşılaştırılamayacak kadar farklıdırlar. Ronaldo bireysel olarak olağanüstü özelliklere sahiptir. Messi’ye göre çok daha süratlidir, ceza sahası içi sıkışıklığında dışarı çıkıp uzaktan gol atabilir. Yine Messi’ye göre kafa vuruşları çok iyidir.

İzlandalılar olağanüstü saha içi iletişimi ile Messi’ye oynayacak alan bırakmadılar. Aynı şeyi Ronaldo’ya yapmak mümkün değil. Çünkü Ronaldo sahanın her tarafında etkili olan bir oyuncudur. Messi ise Ceza alanı golcüsüdür. Gerektiğinde oyunda kurabiliyor. Ama kurulan oyunun sonuç alabilmesi için Barcelona tarzına ihtiyaç duyuyor.

Eğer Messi ile Ronaldo arasında bir kıyaslama yapılmak isteniyorsa İzlanda-Portekiz karşılaşması çok iyi bir test olacaktır. İzlanda balıkçılarının karşısında neredeyse acı çeken Messi’den sonra Ronaldo’nun neler yapabileceğini göreceğiz. Ronaldo, İzlanda karşısında nasıl oynar, gol atabilir mi, bunu kestirmek zor. Ama balıkçıların fizik gücü karşısında Messi’nin düşeceği duruma düşmeyeceği kesindir.

YORUM YAZ