MENÜ

Güvenerek izlenen bir milli takım…

Abone Ol Google News

Futbolda asıl sorun iyi futbol oynayarak kazanmaktır. Eğer futbolunuz yeterince olgunlaşmamış ve hedefe yalpalayarak gidiyorsanız kazansanız bile bu kazanımın devamı olamaz. Arnavutluk karşılaşmasından sonra Moldova maçı da gösterdi ki, Lucescu ile başlayan “yeniden yapılanma dönemi” ürünlerini verecek, bu Ulusal takım gruptan çıkar ya da çıkamaz ama ülkemizi temsil ederken herkesin beğenisini kazanacaktır.

Haberin Devamı

Bu yargıya varmamın temel nedeni alınan galibiyetler ya da puanlar değildir. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde futbol oynayan oyunculardan kurulu Arnavutluk Ulusal takımına karşı gösterdiğimiz fizik kalite ve sonrasında da Moldova’yı yaratıcı bir futbol ile farklı yenmemizdir. Kapanan Moldova’yı son Dünya Şampiyonu Fransa bile açmakta zorlanırken Ulusal takımımız 20 dakikada farklı skora ulaşacağını gösterdi.

Rakip zayıf olabilir, son on yıl içerisinde nice zayıf takımlar karşısında çaresiz kaldığımızı hepimiz biliyoruz. Ama Moldova karşısında görev yapan oyuncularımızın topu birinci bölgeden üçüncü bölgeye taşımaları ve son noktada birbirinden güzel tek paslarla pozisyonlar hazırlayıp goller atmaları, gelecekten umutlu olmamızın temel nedenidir.

Haberin Devamı

Rakip hücum ederken kazanılan topların ne denli değerli olduğunu Mahmut bize kanıtladı. Arnavutluk maçında olduğu gibi Moldova karşısında da rakibin atağını kesip iki gol kazanmamızı sağladı. Anahtar oyuncunun tanımı bu olsa gerek.

Bir maçta iki savunma oyuncumuzun gol attığı bir Ulusal karşılaşmayı anımsamıyorum. Sol bekin santrfor konumunda gol atması da bizde görülmüş şey değildir. Her şey doğru olunca oyuncular hangi pozisyonda olurlarsa olsunlar doğruyu bulabiliyor.

Son yıllarda Ulusal takımımız hepimizi çok üzdü. Ne var ki üzüntüler de mutluluklar da sürekli değildir. Şimdi sevinme ve güvenme zamanıdır. Yazımızı bir de uyarıyla bitirelim: Bu takımın ne Emre Belözoğlu’na ne Gökhan Gönül’e ne de Mehmet Topal’a ihtiyacı vardır. Bunlar oynarsa yerlerinde görev yapacak gençler bir hamle geride kalırlar. Şenol Güneş’in dikkatine!!!

YORUM YAZ