MENÜ

Galatasaray'ın tur şansı var mı?

Abone Ol Google News

Günümüzün genç futbolseverleri, Benfica’nın bir zamanlar Avrupa’nın en önemli ekiplerinden biri olduğunu pek bilmezler. Benfica 1960’li ve 1970’li yıllarda Avrupa’nın tüm kupalarına talip olan bir takımdı. Afrika’da 100 yılın futbolcusu ve bir dönem Avrupa’da da yılın futbolcusu seçilen Mozambik asıllı, Kara Panter lakaplı Eusebio’yu dünya futboluna armağan etmeleri bile Benfica’ya saygı duymak için yeterli nedendir.

Haberin Devamı

İstanbul’a beş önemli asından yoksun olarak gelmelerine karşın tur için avantajlı bir skor elde etmeleri, genç oyuncularının bile aynı felsefeyle, ileriye doğru çabuk oynamalarından kaynaklandı. Kazanmak zorunda olmamaları rahat oynayacaklarına ilişkin bir düşünceye götürebilir çoğunluğu. Ancak Benfica’nın ezberlenmiş çabuk oyunundan ödün vereceğini düşünmüyorum.

Bu bağlamda Galatasaray mutlaka kontrollü oynamak zorundadır. Gol atmak için savunma düzeninde bir dengesizlik yaşarsa Sadece Seferovic değil orta alandan hızlı bir şekilde savunma arasına sızan oyuncuları da tehlike yaratabilir. Ama savunma iyi kurgulanıp orta alandan destek alarak oynanırsa Seferovic İstanbul’da olduğu gibi koşacak ve pozisyon yaratacak alanlar bulamayabilir.

Haberin Devamı

Benfica’nın çabuk oynayan ve oyunun temposunu çok başarılı bir şekilde arttıran futboluna karşı Galatasaray’ın yapması gereken kontra ataklar geliştirmektir. Onyekuru bu işi yapmakta başarılı olan bir futbolcu. Onu, oyun içinde unutturup ani yön değiştirme ile Galatasaray karşı atak denemeleri yapabilir.

İlk maçtaki oyuna bakıldığında Galatasaray yeterince pozisyon bulabildi ama oyununu rakibine kabul ettiremedi. Avrupa deneyimi bakımından Türkiye’nin en başarılı takımı olan Galatasaray yine pozisyonlar bulabilecektir. Ancak bu gol durumlarının değerlendirilme oranına baktığımızda ne yazık ki tur şansı yüksek değildir. Ancak futbolun çeşitliliği ve değişkenliği bu seviyedeki oyunlarda her takıma yeterince şans verir. Bu şansın tur getirecek değere ulaşması için oyunun doğasından kaynaklanan yeni durumların Galatasaray’dan yana olması gerekmektedir…

YORUM YAZ