MENÜ

Futbolumuz taça mı çıkıyor?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Büyük takımlarımızın teknik direklerinin söyledikleri sözlerin medyaya yansıma biçimine baktığımızda, futbolumuz taca çıkmış hatta ofsayta bile düşmüş durumda! Futbol piyasasında dolaşan büyük paraların karşılığında ortaya konulan oyun ve yapılan konuşmalar, futbolun beşiği sayılan İngiltere'de bile insanları çıldırtırken bizim ağzımızdan çıkanları kulaklarımız duymuyor. Kos koca takımlarımızın teknik direktörleri konuşurken saygıda kusur etmemeleri, milyonlarca insanımızın, gencimizin ağızlarından çıkacak birkaç güzel söze ihtiyaçları varken işi "taç hırsızlığı" na kadar götürdüler.

Şenol Güneş ligimizin öğretmen-ağabey teknik direktörlerinden biri olmasına karşın zaman zaman verdiği düşünsel mesajları bazı kuraldığı davranışları ile yerle bir ediyor. Geçen yıl Fenerbahçeli futbolcunun gırtlağına sarılması, bu hafta sonu Gernçlerbirliği oyuncusunun neredeyse gözüne parmağını sokmaya kalkması salt rakiplerini değil Beşiktaş yandaşlarını da üzmüş olmalı. Şenol Güneş'e yakışmayan bu tür davranışlar yüzünden biz yıllarca Fatih Terimi eleştirdik. Hal böyle oluncu, Fatih Hoca'nın bir gün yedek kulübesindeki davranışlarıyla diğer teknik direktörlere olumlu anlamda örnek olacağını hiç ama hiç aklıma getirmezdım

Aykut Kocaman ise yaptığı yanlışlığın üstünü örtmek için yeni yanlışlıklar yapmaya devam ediyor. "Taç hırsızlığı" söylemini bir espiri olarak ortaya attığını söyleyerek yanlışı yanlış ile doğrulamaya kalkıyor ki, bu olanaklı değil. İki yanlıştan bir doğru çıkmaz! Oysa, bu durumlarda basıt ve güzel oyun olan futbol içinde basit çözümlemeler de barındırır. Her insan yanlış yapıyor. Özellikle teknik direktörlük gibi sorumlu hatta sorunlu ve stresli bir görevi sürdürenler de hata yapabilirler. Hatayı hata ile örtmeye çalışmanın bir mantığı yok!

Uzun uzun cümlelerle derdini anlatmaya da gerek yok! İki sözcük her şeyi açıklamaya yeter: "Özür dilerim". der geçersiniz. İnsanlar bunu anlar. Eğer isterseniz "yanlış anlaşıldığım için özür dilerim" dersiniz. İnsanlar bunu daha da iyi anlar ve hatta yanlışlarınız ile küstürdükleriniz varsa size sempati bile duyabilirler.

Futboldaki taç atışının hırsızlığı olmaz, yanlışlığı olur.Taç hırsızlığının ne dilimizde bir karşılığı var ne de espiri yeteneğimizde... Espiri yeteneğinizi geliştirmek istiyorsanız Özkan Sümer'den ders almanızı öneririm. Saygıdeğer hocamızın öğrendiğim son espirisi şöyle: Trabzonspor'un başındayken bir maçını devre arası olur. Özkan Hoca hızla soyunma odasına girip "Lemi, sen ısın" demiş. Lemi de ona "iyi de Hocam ben oynuyorum zaten" der. Hocanın yanıtı hazırdır: "Senin oynadığını kim gördü?".

YORUM YAZ