MENÜ

Futbol zor bir iş artık!

Abone Ol Google News

Büyük mizah ustası Aziz Nesin yazı emekçilerine hitaben “Dünyanın en zor işidir yazmak, bunu en iyi sen bilirsin” demiştir. Gerçi usta “Sait Hopsait” adlı eserinde futbolun da mizahını yapmıştır, ancak bugün yaşasaydı futbola bulaşır mıydı pek emin değilim. Çünkü dünya öylesine zor bir dönemden geçiyor ki ne hesaplar tutuyor ne de kısa ya da uzun vadedeki öngörüler…

Haberin Devamı

Evet, futbolda peşin konuşmaların yanıltıcı olduğu artık kültürümüze yerleşmiştir. Ama gene de planlama yapılmadan hiçbir iş kolunda başarı gelmiyor. Futbol üzerine ne kadar düşünüp ne kadar çok para harcarsanız harcayın başarının hiçbir garantisi yok. Bu nedenledir ki futbol günümüz iş kolları arasında en zor olanlardan biridir.

Galatasaray geçen iki sezonu şampiyon tamamladı. Başarılı olan takıma yeni transferler yapıldı. Falcao gibi bir dünya yıldızını santrfor olarak transfer etti. Son şampiyonluğa büyük katkı yapan Onyekuru’yu ara transferde takıma kattı. Sonuç şu: Coronavirüs günlerinin ortasında, ara verilen lig yeniden başlayınca takım santrforsuz kaldı. Oysa Galatasaray sezona üç santrfor ile başladı.

Haberin Devamı

Türk futbol tarihinde santrfor denilince akla Galatasaray gelir. Gündüz Kılıç ve Metin Oktay ile iyi santrfor geleneğini kendisiyle özdeşleştiren sarı kırmızılı takımın bu anlamdaki başarısını somut olarak görmek istiyorsanız ligimizin gol krallığı sayısına bakabilirsiniz.

Bu sezonda şampiyonluğun en önemli adaylarından olan Galatasaray üç santrforundan da yoksun kalıp ek olarak kalecisinin de sakatlanması sonucu zirveden koptu, ülkemizi Avrupa’da en çok temsil eden takım olduğu halde sezon sonunda yurt dışına gidememe konumuna geldi.

Kimin aklına gelirdi Galatasaray’ın bugünkü durumu? Evet, hayatta olduğu gibi futbolun içinde de her şey var; sakatlıklar, iş kazaları ve hatta seyahat esnasında ölümcül kazalar bile… Ne var ki, bir takımın üç santrforunun da işlevsiz hale gelmesi pek az rastlanan bir durumdur. Bu durum futbolda planların istenildiği gibi tutmadığının bir kanıtı olsa gerek. Futbolda heyecan ve beklentiler büyüdükçe planlı hareket etmek zorlaşıyor. Salgın hastalıklar çağında yaşayacağımız düşünüldüğünde futboldaki ilişkiler çok ama çok zorolacak…

YORUM YAZ