MENÜ

Fenerbahçe'nin işi zor mu?

Abone Ol Google News

Bu bağlamda Fenerbahçe’nin işi Kadıköy’dense deplasmanda daha kolay. Sadece Avrupa’da değil dünyanın her yerinde, bu düzeyde oynanan maçlarda ev sahibi avantajlıdır ve avantajını sonuca yansıtmak için maça iyi başlarlar. Henüz ortama ayak uydurmakta zorlanan rakibi ilk dakikalarda baskı altına alıp sindirmenin yolunu seçerler. Benfica’da böyle bir takımı. Eski günlerinde olmadığına ilişkin yorumlar yapılıyor. Doğrudur. Bizim gençliğimizde Benfica Avrupa’nın sayılı iyi takımlarındandı. Şimdilerde biraz gerilere düştü ancak her yıl bu seviyelerde oynuyor.

Haberin Devamı

Önemli olan Fenerbahçe’nin ilk dakikaları atlatmasıdır. Sonrasında maçın kontrolüne ortak olup, oyunda dengeyi sağlayacaktır. Çünkü geçen yıla baktığımızda Fenerbahçe’nin problemleri deplasmanda değil Kadıköy’de ortaya çıkıyordu. Bu düşünceden hareketle, geçen sezon oynayan futbolculardan kurulu olan takımın başarılı olmaması için bir neden yok. Zaten yeni hoca Phillip Cocu’da eski futbolcuların kafasını karıştırıp birçok yeni düşünceyi bu maçta uygulamaya koymayacaktır.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin muhtemel kadrosuna baktığımızda, deplasman oyunu için atak yönü öne çıkan oyuncu sayınsın fazla olduğunu görmekteyiz. Bu takımın geriye dönüşlerinde sorun yaratabilir. Hücumu seven futbolcuların sayısı fazla olunca takımda ne gibi dezavantajlar olacağını bir sonraki yazımda ele alacağım. Ancak bugünkü Fenerbahçe’nin en önemli sorununun deplasman değil, deplasmanda oyuncu seçimi olduğudur.

YORUM YAZ