MENÜ

Fenerbahçe'nin gücü yetmedi

Abone Ol Google News

Ligin devre arasına, antrenman bilimine önem veren Ersun Yanal ile giren Fenerbahçe’de, fiziksel açıdan belli bir aşama gördük. Genel olarak topla oynama becerisi sınırlı olan sarı-lacivertli takımın teknik düzeyini yükseltmek kısa süre içerisinde zor olacağı açıktır. Ersun Yanal bunu bilen bir teknik adam olarak kondisyon çalışmalarına ağırlık vermiş olup, takımını önce koşturmaya çalışmanın yollarını aramış olmalı. Çünkü Fenerbahçe koşmaktan başka bir şey yapmadı.

Haberin Devamı

Belli ki, Ersun Hoca, “teknik hareketleri becerili bir şekilde yapamayabilirsiniz ama gücünüz bitinceye kadar koşabilirsini. Siz koşun, yorgunluk başlayınca gereken önlemleri alırız” anlamında telkinde bulunmuş olmalı takımına. Fenerbahçe bu anlamda, sezonun en çok koştuğu maçını oynadı. Ancak oyunun 70. dakikasına doğru, bu koşu temposuna alışkın olmayan futbolcuların bazıları maçın güç yönünü kaldıramayarak oyundan çıkmak istediler, sahada kalanlar ise 22,5 yaş ortalamasıyla oynayan genç Bursaspor karşısında, skoru korumak için kendi alanlarına çekilmek zorunda kaldılar.

Haberin Devamı

Bursaspor’un genç kadrosu pozisyonlarda hamle üstünlüğünü sürekli elinde tutmasına karşın deneyimsizlik nedeniyle galibiyeti kaçıran taraf oldu. Umut Nayır’ın uygun pozisyondaki iki kafa vuruşu gençlik hatası olmalı. Başka türlü bu goller kaçmazdı. Uzatma dakikalarında Lima’nın kaçırdığı gol pozisyonu ise Fenerbahçe’nin savunma duvarını aşamamaktan kaynaklandı.

Fenerbahçe, bu aşamadan sonra koşarak oynamaktan başka çaresinin olmadığını içselleştirmelidir. Genç Bursaspor’a karşı deplasmanda altmış dakika tempo yapan takım içerde daha rahat oynayarak koşu kalitesini biraz daha yukarılara çektiğinde aşama yapacaktır. Maçını ikinci yarısını tek kale oynayan Bursaspor’dan bir puan almak iyidir…

YORUM YAZ