MENÜ

Fenerbahçe'de doğru olanı kim buldu?

Abone Ol Google News

Takımdaki onca futbolcuya karşın sezon başından beri taraftarlarını bir türlü mutlu edemeyen Fenerbahçe’ye kimin eli değdi de Malatyaspor karşısında doğruyu buldular? Beşli orta alan ve tek santrfor uygulaması ilk kez gerçekleşti. Böylece doğru oynayan, birlikte hareket edip birlikte gidip-gelen bir yapı oluştu.

Haberin Devamı

Sezon başından bugüne süregelen, kanatlara uzun pas atılıp, topla buluşan oyuncuyu tek başına bırakan oyun anlayışı yerini kısa paslarla, birlikte hareket eden bir takıma bıraktı. Bu sayede Fenerbahçe’yi rakip ceza alanına en fazla adam gönderen ve dolayısıyla rakibin savunma bölgesinde gerektiğinde 4-5 pası üst üste yaparken gördük.

Bu pas yapma alışkanlığı olan oyuncuların becerilerini ortaya koymak demekti. Ayrıca rakip ceza alanının içine çok oyuncu göndermek için fazla forvet gerekmediği de bir kez daha ortaya çıktı.

Futbolda çok basit ve herkes tarafından bilinen bir gerçek vardır. Teknik adamlar oyun planını, taktiklerini eldeki futbolcuların yapısına göre belirler. Maçın ilk yarısında bu anlayışa göre alana çıkartılmış bir Fenerbahçe vardı.

Haberin Devamı

Bu doğru takım bir gol atarken, ikinci yarıda eskiye dönen yanlış takım iki gol attı. Ne var ki, ikinci yarıdaki yanlış takım kalesinde eski maçlarda olduğu gibi yenilgiye varacak pozisyonlar da yaşadı.

Valencia sakatlanınca zorunlu olarak yapılan değişiklikte sadece Gustavo oyuna alınsa ilk yarıdaki yapı bozulmayacaktı büyük olasılıkla. Orta alandan çıkan futbolcuların yerine forvete alınan Osai, Cisse ve Sinan Gümüş’ten her biri oyuna dahil oldukça Fenerbahçe’nin oyun kalitesi de bozuldu. Birlikte düşünen, birlikte hareket eden oyuncularından tek başına davrananlara dönüş yapıldı.

Sinan Gümüş’ün attığı rastlantı golün dışında bu üçlünün hiç biri maça katkı yapmadı. Bekler de ataklara katılınca kalabalık orta alandan yoksun kalan Fenerbahçe’nin direnci kırıldı, kalesinde üst üste pozisyonlar gördü. Bunları izleyen herkes görmüştür, Fenerbahçe’nin teknik kadrosu gördü mü acaba?

YORUM YAZ