MENÜ

Fenerbahçe tarihiyle mi yüzleşiyor?

Abone Ol Google News

Akhisar deplasmanının Fenerbahçe için tarihsel bir oyuna sahne olacağını spor medyası hafta içinde yazıp durdu. Bu yayınlardan, büyük çoğunluğu yabancı olan futbolcuların etkilenmesini beklemek bizim duygusallığımızdan öteye geçmez. Öyle olduğunu da Fenerbahçeli oyuncuların ortaya koyduğu mücadeleden gördük.

Haberin Devamı

Stoperler oyuncu mu yoksa seyirci mi?

Fenerbahçe’nin tarihiyle yüzleşmekle karşı karşıya kaldığı karşılaşmada, orta alanın ortasından Mehmet Topal ile başlayıp, kaleci Harun’un etkisiz hale getiremediği topu iki stoper de seyredince Akhisar golü buldu. Bir takım ne kadar kusursuz olursa olsun bir maçı hata yapmadan tamamlamak mümkün değil. Peki, hemen hemen her tarafı kusurlu olan Fenerbahçe’nin, sıradan takımların bile yapmayacağı bir zincirleme hatayla gol yemesi kimi şaşırtabilir.

Bokila mı iyi savunma mı şaşkın?

Ne var ki, Fenerbahçe’nin iki stoperi Skrtel ve Neustedter’in yaptığı hatalar da her durumda tarihseldir. Kalecilerinden dönen topu iki metre arkalarından gelip içeri atan Bokila’mı çok iyi futbolcu yoksa Fenerbahçe’nin stoperleri mi şaşkın? Aslında Bokila o denli kötü oynuyordu ki, ikinci yarının başlarında hocası Cihat Arslan tarafından oyundan alındı.

Haberin Devamı

Slimanı ne yaptı?

İki takımın santrforları da fazla oyunda görünmediğinden top rakip kalelerin önünde olgunlaşmadı. Bokila, kendisine armağan edilen pozisyonda golü attı. İkinci gol ise yine bir Skrtel hatasından geldi. İslam Silimani ne yaptı? Topu ileride tutamadığı ve bolca yanlış paslar verdiği için Fenerbahçe’nin atakları planlanamadı.

Koeman hatalı ama asıl sorumlu kim?

Futbolcular hatalar yaptılar ancak bu koşulları hazırlayan da Erwin Koeman oldu. Mehmet Topal hiçbir rakip atağında dalgakıran görevi yapamadı. Koeman’ın yenik takıma İsmail Köybaşı’nı almasını ise anlamak güç. Daha önce vurguladığımız bir gerçeğin bir kez daha altını çizelim: Bu iş Koeman ile de yürümeyecek. Ancak asıl sorun çok daha başka yerde. Bu futbolcuları kim transfer etti?

YORUM YAZ