MENÜ

Fenerbahçe'nin kafası karışık!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin oyununun karmaşık olduğunu biliyoruz. Örneğin sağdan giden Dirar sağa gidiyor ama son noktada ne yapacağını bilmiyor. Buna karşın soldan giden Hasan Ali Kaldırım daha net görüntüler veriyor ama o da son nokta da yetersiz kalıyor. Ama gene de Fenerbahçe'nin en iyi oyuncusu Hasan Ali Kaldırım. Şampiyonluğa oynayan bir takımın en iyi oyuncusu sol beki ise bu takımın genelinde bir sorun var demektir.

Fenerbahçe her iki kanattan da ataklar geliştiriliyor ancak topu kurtarıp net pozisyonlar hazırlayacak gol durumları oluşturulamıyor. Maçın ilk yarısında kalesinde iki gol gören Fenerbahçe, Hasan Ali Kaldırım'ın kendine özgü girişimi ile sadece bir pozisyon hazırlayabiliyor. Kendi alanında bu denli güdük bir futbol oynayan Fenerbahçe'nin kazanmasının zor olacağı açıktır. Fenerbahçe'nin ikinci golünün de hazırlayıcısı yine Hasan Ali Kaldırım.

Sarı-lacivertli takım için maçtan birkaç gün önce başlayan ve karşılaşma saatine değin süren "yorgunluk sendromu"na ilişkin yorumlar beni bile yordu! Nerden çıkıyor bu yorgunluk edebiyatı. Her gün ağır antrenmanlar yapan ve sezon öncesinde belli olan zorlu maç programına göre sezona hazırlanan bir takım için yorgunluk nasıl bahane olabilir? Hafta arası Akhisarspor'da kupa maçı oynamadı mı? Fenerbahçe'nin kadrosu Akhisar'a göre daha geniş ve avantajlı değil mi?

Ancak sorun, bu yüz milyonlarca dolar karşılığında oluşturulan kadronun artık mahalle arasında bile terkedilen doldur boşalt taktiğiyle oynatılmasında... Böyle bir futbol oynatılmak için bunca parayı harcemaya ne gerek vardı Artık sezonun sonu yaklaşıyor ama Fenerbahçe'nin kalıplaşmış, ezberlenmiş bir oyun yapısı yok. Hal böyle olunca da kazanmak rastlantılara kalıyor. Akhisarspor'un attığı üçüncü golde Fenerbahçe savunmasının hali neydi? Rakip forvet golü attığı anda onu engellemeyi bırakın, yaptığı vuruşu bozacak bir savunmacı bile ortada yok!

Fenerbahçe bu maçı kaybederek ligdeki avantajının büyük bir bölümünü yitirdi. Bundan sonra rakiplerinin kaybetmesini bekleyecek. Kalan on haftada iki rakibinin de altışar puan yitirmesi mümkün ama Fenerbahçe'nin her maçını kazanması olanaklı değildir!

YORUM YAZ