MENÜ

Fatih Terim Gümüş'ü parlatıyor...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligin son on maçlık dönemecine girildiğinde her karşılaşmanın zor olduğuna tanıklık ettik bu hafta. Galatasaray'ın ataklardaki zenginliği, oyunu rakip kale önünde çeşitlendirme becerisine karşın Konyaspor'un direnci karşısında zorlandığını da gördük.

Sarı-kırmızılı takım coşkulu hücum oyununu ortaya koyarken birtakım sorunlar da yaşamıyor değil. Bunlardan birincisi, kendini atak oyuna öylesine kaptırıyor ki, hücumu bir şekilde sonuçlandıramadığı anlarda, top kendi kalesine döndüğünde defansif problemler yaşıyor. Bu durumda özellikle Serdar Aziz rakip atakları durdurmaya çalışırken acımasız davranıyor. Bursaspor forması altında sivrilmeye başladığı günlerde çok beğendiğim ama çapraz bağ ameliyatı olduktan sonra bir türlü eskiye dönemeyen Serdar Aziz, cesur ve kuralları doğru uygulayan hakemlerle karşılaştığında çoğu karşılaşmada çift sarı karttan oyun dışında kalmaya adaydır.

İkincisi ise çabuk forvetler karşısında Serdar Aziz-Maicon ikilisinin bocalaması... Konyasporlu Volkan Şen çok uygun bir durumda ikinci golü atabilse, maçın devamında nelerin olabileceğini, Galatasaray'ın bu zor durumun altından nasıl kalkacağını tahmin etmek kolay olmayacaktı. Daha önce 2-0 geriden gelip maçı 4-2 kazandı ama son derece dirençli Konyaspor iki farklı öne geçtikten sonra avantajını kolay yitirecek bir takım görünümü vermedi bize.

Denebilir ki, Galatasaray'ın çok güçlü hücum oyuncuları var ve şu anda ligde hiçbir takım onlar kadar atak zenginliği sağlayamıyor. Yedekten gelen oyuncuları bile her zaman oynuyormuş gibi moral değerleri yüksek başlıyor maça. O futbolculardan biri de Sinan Gümüş'tür. Fatih Terim'in dönmesiyle birlikte, Tudor tarafından unutulan, oynatılmayan ve bu yüzden üzerinde siyah lekeler oluşan Gümüş yeniden parlamaya başladı.

Ligin ikinci yarısı başlarken Sinan ve Yasin için yazdığım yazı tam da anlamını buldu. Çünkü Sinan Gümüş, Gomise attırdığı golden sonra öyle güzel bir vole golünün sahibi oldu ki, Metin Oktay voleleri kadar olmasa da, büyük gol ustasına bir gönderme yaptı. Sinan Gümüş'ün oyuna girdikten sonra takımına yaptığı katkı şunu göstermektedir: Fatih Terim, Tudor gibi bazı oyuncuların üzerine çizik atmıyor, her oyuncuyu hazır tutuyor. Biliyor ki, uzun lig maratonunda her oyuncuya sıra gelecektir. O sıra geldiğinde Gümüş gibi parlıyorsanız rakiplerin gözünü kamaştırırsınız...

YORUM YAZ