MENÜ

Dünya Kupası'nda tarihsel açılış!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dünya Kupaları’nın açılış karşılaşmaları her zaman sıkıntılı olur. Üstelik bu açılışlarda beklenmedik sonuçlar da ortaya çıkar. Benim İtalya’da yerinde izlediğim 1990 Dünya Kupası’nın açılış maçında, 8 Haziran’da Kamerun, turnuvanın favorisi Arjantin’i 1-0 yenmişti. Buna benzer sonuçlar açılış maçlarında yaşanır. Rusya’nın, Suudi Arabistan’ı 5-0 yenmesi ise açılış maçları ölçü alındığında bir rekor olmalı.

Rusya’nın ev sahibi olarak katıldığı, dolayısıyla hazırlık maçlarının ötesinde ciddi hiçbir maç yapmadığı, bu hazırlık maçlarında da 250 gün galibiyet alamadığı hesaba katılırsa Suudi Arabaistan’a fark atmaları bir çelişkinin göstergesi. Bu çelişkiye FİFA’nın ele atması gerekiyor. Rusya ev sahibi olduğu halde turnuvanın ortalama bir takımı sayılıyor. Suudi’lerin bu takım karşısında bir tek ciddi atak bile yapamamaları Dünya Kupası kalitesiyle nasıl açıklanabilir?

Dört kez dünya şampiyonu olmuş İtalya ve üç kez final oynamış Hollanda kupanın finallerinde yok ama Suudi Arabistan Rusya’da. Böyle bir maçta kimin iyi olduğunu nasıl ölçeceğiz? Neyse ki süper klas bir oyuncu izledik. Rusya’nın Sovyetler zamanında Oleg Blohin’den sonra belki de en önemli yıldızı olabilecek Golovin beşinci golü attı ama diğerlerinin de çoğunu hazırladı. Gözünü devamlı batıdaki pahalı oyunculara diken biz Türklerin 21 yaşındaki bu oyuncudan ne kadar haberi var bilemiyorum. Bundan sonra haberimiz olsa da kıymeti yok. Çünkü açılış maçından sonra fiyatı katlanmıştır. Dünyadaki yüzlerce oyuncudan haberdar olduğu söylenen Comolli’nin bu oyuncudan haberi var mı çok merak ediyorum…

YORUM YAZ