MENÜ

Comolli ve futbolcuları Fenerbahçe'yi tanıyorlar mı?

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’de dahil olmak üzere Türkiye’nin birçok tarihsel takımında teknik adam olarak görev yaptım. O günlerde yeni transfer edilen futbolcuların takımlarını daha iyi tanımaları için oynayacakları takımın tarihini anlatırdım. Yararlı olduğuna adım gibi eminim. Gerçi şimdi internet var isteyen herkes transfer olduğu takım hakkında bilgi alabilir. Ancak yüz yüze, göz göze ve duygulara hitap edilerek Fenerbahçe’nin yeni futbolcularına sarı-lacivertli formanın anlatılmasını isterdim. Belli ki, Comolli ve transfer ettiği futbolcular Fenerbahçe’yi yeterince tanımıyorlar ya da onlara, rahmetli büyüğümüz İslam Çupi’nin bir cümlede anlattığı ve o cümle üzerine ciltlerce kitap yazılacak büyüklüğünden hiç birinin haberi yok.

Haberin Devamı

Bu köşe vuruşuna ilk kez tanık oldum

Benim derdim Fenerbahçe’nin puan sıralamasındaki yeri değil. Fenerbahçe bugünkü yerinde her halde kalmaz, durmaz da. Ancak Fenerbahçe hangi durumda olursa olsun Antalyaspor karşılaşmasının 63. dakikasındaki bir köşe vuruşunu pas olarak kullanıp, rakip savunma arasında bir gedik bulamayarak topu kalecisi Harun’a kadar çeviremez. Yanlış hatırlamıyorsam ömrümde izlediğim maçlar içinde ilk kez tanık oldum böyle bir duruma.

Haberin Devamı

Neustadter ve Slimani!

Sonradan oyuna giren, yeterince gücü olduğunu kabul ettiğimiz İslam Slimani, karşısında sadece bir savunma oyuncusu varken, onu çalımla geçip gol atmayı değil, sol ayağıyla gelişigüzel bir vuruş yapaıp sorumluluktan kaçarak, pozisyonu ve topu başından savamaz. Fenerbahçe’nin stoperi Neustadter sarı kartı olduğu halde, takımın hiçbir sorun yaşamayacağı bir pozisyonda rakibin ayağına basarak ikinci sarıdan oyun dışı kalamaz. Kaldı ki yaptığı hareket direkt kırmızı kartı gerektirirdi.

İlk yarı yan ve geri paslarla geçti

Fenerbahçeli futbolcular Antalyaspor maçının ilk yarısını yan ve geri paslarla oynayıp dakikaları eritti. Henüz ilk dakikada Soldado’nun ayağına gelen pozisyonu İspanyol futbolcu sorumluluk almadan öylesine bir vuruşla golü kaçırdı. Formda bir santrfor deyim yerindeyse o topu alıp birlikte kaleye girerdi. Hadi Soldado uzun süre oynamadığından maç formu yok diyelim. Peki devamlı oynayan Slimani ve takımın golcüsü Ayew’e ne demeli? Ben diyeceğimi baştan söyledim. Comolli ve futbolcuları Fenerbahçe adının büyüklüğünün farkında değiller…

YORUM YAZ