MENÜ

Başakşehir'den buraya kadar!

Abone Ol Google News

Son maçlarda üst üste puanlar yitirerek sekiz puanlık avantajını yitiren lider Başakşehir’in itici gücünü İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden aldığını bilmeyen yoktur. Adının belediye ile anıldığı günlerde Spor Akademisi’nden hocam ve eski Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen’e bu haksız rekabetten söz ettiğimde bana verdiği yanıt şu oldu: “Metin ben belediye çalışanları amatörce spor yapsın diye bu takımı kurdum, bu hale geleceğini hesap edemezdim”.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en üst liginde İstanbulspor, Vefa, Feriköy, Beykoz gibi tarihi kulüpleri izlemiş biri olarak belediye destekli Başakşehir kulübüne hiç ısınamadım. Tüm çalışanlarına, teknik ekibine ve emekçilerine sonsuz saygım var. Özellikle Abdullah Avcı’yı çok takdir ederim. Bizim İstanbulsporluların toplandığı günlerde bu iyi dileklerimi kendisine de hep söylemişimdir. Ancak Abdullah Hoca, altyapılarda gençlerle çalıştığı halde takımına yeterince genç oyuncu kazandıramadı.

Büyük paralar verilerek sönmüş yıldızlar takıma alınınca uzun soluklu bir ligi taşıyamadılar. Göztepe karşısında Emre Belözoğlu’nun düştüğü durumu görünce onun adına üzüldüm. Deniz Kadah orta alandan aldığı topu taşıyarak ikinci Göztepe golünü attığı sırada Emre Belözoğlu topsuz koşu yaptığı halde rakibini yakalayamadı. Emre kariyerinde bir oyuncunun bu durumlara düşmemesi gerekir. Zaten oyun olarak da yaptığı çok şey yok. Topu alıp sağ ve sol çizgideki oyunculara atmanın dışında bir eylemi de yok. Asıl sorunlardan biri de bu konumdaki Emre’nin Ulusal takıma çağrılmasıdır.

Haberin Devamı

İnsanlar genetik bakımından farklılıklar gösterse de sporcuların kuvvet olarak zirveye çıktığı yaşlar otuz civarıdır. Sonra aşağıya dönüş başlar. Başakşehir’de zirveden vadiye doğru inmeye başlayan birçok futbolcu var. Devre arasında transfer edilen dört futbolcunun yaşları bile 35’lere yakın.

Başakşehir bu sezon şampiyon olabilir. Ama görünen o ki hepsi bu kadar! Bu denli yaşlı bir takımı yenilemek hiç de kolay değil. Önümüzdeki sezonlar Başakşehir’in adı şampiyonluk yarışında anılması bir yana ligde tutunması bile çok zor olacak. Başakşehir’i yönetenler keşke bu enerjilerini yukarıda sözünü ettiğim tarihsel kulüplere verselerdi…

YORUM YAZ