MENÜ

Atiba ve Tolgay...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Samet Aybaba'nın teknik direktör olarak göreve başladığı ve "Feda" sloganı ile yeniden yapılanmaya girişen Beşiktaş'ı, son beş yıl içerisinde hiç bu denli çaresiz, futboldan uzak görmemiştik. Başakşehir'e karşı zaten hep sorun yaşayan, geçen yıl şampiyon olduğu sezonda da rakibine 3-1 yenilen siyah-beyazlılar maçın ilk yarısını kendi alanından çıkamayarak tamamladı.

Doğru dürüst bir tek atak bile yapamadığı ilk yarıdaki bu görünümün temel nedeni Atiba ve Tolgay Aslan'ın, bir türlü savunmanın arasından çıkıp takımı ileriye doğru taşıyamamalarıydı. Stoperlerin önünden çıkamayan bu ikili, savunmada kaldıkları halde defansif bir başarı sağlasalar söyleyecek bir sözümüz olmazdı. Ama Başakşehir'in atakları karşısında hiçbir varlık gösteremediler, topun kanatlara taşınmasına da engel olamadılar.

Karşılaşmanın ilk yarısı bittiğinde görünen ve beklenen, Şenol Güneş tarafından bu ikiliden birinin oyundan alınmasıydı. Oyundan alınması gereken ise Atiba olmalıydı. Ama Şenol Güneş, Beşiktaş'ta görev yaptığı süre içerisinde çoğunlukla yaptığı gibi yine yanlış bir seçimle iyi oynamaya başlayan Tolgay'ı dışarı aldı.

Atiba, Beşiktaş'ın son yıllardaki en yararlı oyuncusu. Kendisini hep takdir ettik. Ancak onun da kötü oynamaya hakkı vardır. Bu maç da onlardan biriydi. Takıma hiçbir katkısı olmayan Atıba'yı tam 81 dakika alanda tuttu Şenol Hoca.

Beşiktaş maçın ikinci yarısını adeta tek kale oynadı. Bu oyun Başakşehir'in on kişi kalmasıyla ilişkili değil. Çünkü sayısal eksiklik yaşanmadan da Beşiktaş, Başakşehir'i kendi alanına hapsetmişti. Ne var ki, Beşiktaş'ın tek kale oyunu bir tek pozisyon bile üretemedi. Maçın genelinde de Beşiktaş'ın gol pozisyonuna benzer tek bir atağı yoktu.

Abdullah Avcı Beşiktaş'ın doldur boşalt oyununun sonuç vermemesi için oyuna Gökhan İnler'i aldı. Böylece yapılan şişirme topların hepsi bu oyuncudan döndü. Beşiktaş son iki yılın şampiyonu. Bir gün önce geleneksel rakipleri berabere kalınca, birden şampiyonluğun en büyük adayı oldu. Ne var ki, aday olmak başka, akıl ve bilgi ile oyun oynayarak sonuç alma başkadır. Bu Beşiktaş, bu futboluyla ligi dördüncü bitirirse öpüp başına koysun...

YORUM YAZ