MENÜ

Yürekli oynamak yetti!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

D Grubu’ndaki ilk maçından puansız ayrılan Milli Takımımız, Çek Cumhuriyeti ile hayati bir maça çıktı. En iyi 4 üçüncüden biri olabilmek için kazanmanın da tek başına bize yetmeyeceği maça Fatih Terim rotasyonla başladı. Caner, Oğuzhan ve Hakan Çalhanoğlu’nu kesen tecrübeli teknik adam, Emre, Olcay ve Volkan Şen’e ilk onbirde şans verdi.

Erken gol rahatlattı

İlk iki maçın aksine Ay-Yıldızlılar maça istekli, hırslı ve atak başladı. Orta alanda Emre, Arda ve Selçuk’la kazanılan toplarla hızlı atağa çıkan Milliler rakip kalede etkili oldu. Çekler önde baskılı oynayıp bizi ileri çıkartmak istemese de başarılı olamadılar. 10. dakikada Emre sağ taraftan hızla çizgiye indi ve içerdeki Burak’a nefis çıkarttı. Burak bekletmeden vurdu ve milli takımımızı öne geçirdi: 1-0.

Bu golden sonra Çek Cumhuriyeti daha fazla atak yapmaya başladı. 15’te kornerden gelen topa Sivok kafayı vurdu, top yan direkten döndü. 24’te ise Plasil’in pasıyla Kaderabek bir anda topla ceza sahamıza girdi ve Volkan ile karşı kaşıya kaldı. Çek oyuncunun vuruşunu Volkan son anda kornere çeldi. 26. dakikada ise bu kez gole yaklaşan taraf biz olduk. Volkan Şen ceza sahası dışından sert vurdu, top az farkla yandan auta gitti. İki takımın da yüksek tempoda oynadığı mücadelede karşılıklı ataklar iki kaleciyi de bir hayli zorlamaya başladı. 37’de Plasil 25 metreden çok sert vurdu, Volkan doksana giden topu son anda çıkarttı. Turnuva boyunca en iyi futbolunu oynayan Milli Takımımız, Burak’ın ayağından bulduğu golle soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Kontrol bizdeydi

Millilerimiz ikinci yarıya daha da iyi başladı. Daha çok koştuk, daha çok istedik ve oyunun kontrolünü elimize aldık. Çekler ise ilk 45 dakikaya oranla daha düşük tempoda başladı. Rakip takımda fiziksel düşüşler de başlayınca savunmada daha az zorlandık. İkinci gol için yüklenen millilerimiz 64. dakikada istediğini aldı. Selçuk serbest vuruştan ceza sahasına ortaladı. Mehmet Topal önünde kalan topu geriden gelen Ozan’a çıkarttı. Ozan ceza sahası içerisinde çok sert vurdu ve farkı ikiye çıkarttı: 2-0.

75’te Gökhan sağ kanattan ortaladı, Arda’nın ceza sahası içerisinde vurduğu kafa az farkla üstten auta gitti. Son bölümde ise Çekler hem oyun hem de fizik kalitesi olarak düşüşe geçti. Biz ise oyuna yön veren taraf olmaya devam ederken daha kontrollü oynamaya başladık. İlk maçların aksine savaşan, isteyen ve yeteneğinin yanına yüreğine koyan Ay-Yıldızlılar kendilerinden bekleneni nihayet sahaya koydu. Çekler’i 2-0 yenen Millilerimiz şimdi İtalya ve Belçika’nın kaybetmemesini veya Macaristan’ın Portekiz’i yenmesini bekleyecek.

YORUM YAZ