MENÜ

Yedekler sınıfta kaldı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligdeki Akhisar Belediye galibiyeti ile liderlik koltuğuna tekrar oturan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası rövanş maçında Sivas Belediyespor’a konuk oldu. İstanbul’daki ilk maçta rakibini 5-1 mağlup eden Sarı-Kırmızılı takım bu mücadeleye fazla forma şansı bulamayan isimleriyle çıktı. Sivas Belediye takımı da bu maça büyük bir revizyonla başladı.

Antrenman maçına döndü

Düşük tempoda başlayan mücadelede Galatasaray beklendiği gibi oyunun kontrölünü ele geçirmekte zorlanmadı. Her iki takım da savunma yapmayı düşünmezken Galatasaray 10. dakikada öne geçti. Genç oyuncu Gökay ceza sahasına ortaladı, Eray kafayla Sinan’a indirdi. Sinan kolay pozisyonda topu ağlara gönderdi: 0-1. Bu golden sonra karşılaşma iyiden iyiye antrenman maçına döndü. Hatta kalite çok daha altlardaydı. 43’te ise Sivas Belediyespor’da Ozan ortaladı, Samet kafayı vurdu ve skora denge geldi: 1-1. İlk yarı bu skorla sona erdi.

Ev sahibi tempoyu düşürdü

2. yarıya Eren-Rodrigues değişikliği ile başlayan Tudor, Sinan’ı forvet bölgesine aldı. Oldukça kalitesiz geçen bu devrede futbol adına konuşulabilecek pozitif bir atak olmadı. Hem ilk maçtaki skor avantajı hem de Sivas Belediyespor’un tempoyu düşük tutması, bu kötü futbola neden oldu. Sivas 79. dakikada 10 kişi kalmasına rağmen, uzatma anlarında kornerden gelen topa Ali kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi: 2-1. Bu aynı zamanda maçın skoru olurken ilk maçta rakibini 5-1 mağlup eden Galatasaray bir üst tura yükseldi.

YORUM YAZ