MENÜ

Yedek Aslan turladı

Abone Ol Google News

Galatasaray, 3. eleme turu karşılaşmasında Hajduk Split’i konuk etti. Karşılaşmaya büyük bir rotasyonla çıkan Fatih Terim, yeni transfer Etebo’ya forma verdi.

Haberin Devamı

Vasat aşamadık

Hajduk maça iyi başlayan taraftı. Hırvat temsilcisi, savunması ile orta alanını birbirine yakın kurarak Galatasaray’ın topu kullanmasına izin vermedi. Fatih Terim’in takımı özellikle orta alanda çok etkisiz kaldı. Babel ve Feghouli gibi teknik kapasitesi yüksek oyuncular da vasatı aşamayınca temsilcimiz pozisyona girmekte zorlandı. Hajduk kanatlardan hızlı gelmeyi denese de, bu anlarda da savunmamız hata yapmadı. Yarım saatlik bölümden sonra az daha olsa orta alanda daha iyi pas yaptık. Galatasaray ilk kırk beş dakikanın son bölümünde rakip kale alanına daha fazla top soksa da, skoru değiştirmeyi başaramadı.

Biraz kıpırdanmak yetti

İkinci yarıda iki takım da hem daha tempolu hem de daha ofansif bir futbol ortaya koydu. 53. dakikada Feghouli sağ kanattan ceza sahasına yerden gönderdi, Babel müsait durumda topu dışarı attı. 55’te ise Caktas, Hajduk adına önemli bir fırsattan yararlanamadı. Üç dakika sonra Feghouli kornerden gelen topa sert vurdu, top ağlarla buluşsa da hakem Diagne’nin kale önünde ofsayt olduğuna karar verdi. 75. dakikada Diagne ceza sahası içerisinde röveşatayı vurdu, kaleci son anda kornere tokatladı. 77’de Emre Taşdemir sol kenardan içeri çıkarttı, Belhanda sert vurdu ve Galatasaray’ı öne geçirdi: 1-0. 86’da Marcao altı pastaki Babel’e harika bir pas attı. Babel’e gol için sadece dokunmak kaldı: 2-0. Galatasaray ikinci yarıda oynadığı futbolla maçı 2-0 kazandı ve bir üst tura yükseldi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ