MENÜ

Yasin böyle istedi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son lig maçında Kasımpaşa’yı farklı mağlup eden Galatasaray, Bursa deplasmanına bu moralle çıktı. Aslan’da sakatlığı bulunan Sneijder ve Chedjou forma giyemezken sahalara dönen Denayer mücadeleye ilk 11’de başladı.

Atamayana atarlar

Mücadele yüksek tempoda başlarken Galatasaray, Kasımpaşa mücadelesinin ikinci yarısında olduğu gibi özgüvenli ve agresif bir oyun ortaya koydu. Sağ kanadı etkili kullanan Cim Bom’da özellikle Sabri yaptığı bindirmeler ve isabetli ortalarla rakip savunmayı bir hayli yıprattı. Selçuk ve Olcan da orta alanda kaptıkları topları iyi değerlendirdi.

Oyuna dahil olamayan ve görevini yerine getirmeyen tek isim ise Yasin oldu. 15. dakikada Sabri kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı, Harun topu ayakları ile önledi. Organize olmakta ve pozisyon bulmakta zorlanan Bursa ise uzaktan şutlarla gol aradı.

20. dakikada Stoch 30 metreden vurdu top az farkla auta gitti. 30’da ise son derece ilginç bir pozisyon yaşandı. Denayer’in riskli geri pasında Muslera son anda topa müdahale etti ve kornere çeldi. Bu ana kadar etkili olamayan Hamza Hamzaoğlu’nun takımı Bursaspor ise toparlanmaya başladı. 35’te Batalla soldan ortaladı, Sivok vurdu ve ev sahibi takım öne geçti. 1-0.

Golde pozisyona müdahale edemeyen ve topu rakibine bırakan Yasin başrol oynadı. Yasin hem defansta hem de savunmada hiç yoktu. 41’de ise Stoch kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü yapabilse Galatasaray için belki de maç bitecekti. Bursaspor son bölümünde etkili oynadığı ilk yarıyı önde kapatmayı başardı.

Çizgiyi geçiremediler

İkinci yarıda iki takım da orta alanı daha boş bıraktı ve daha fazla risk aldı. Bursaspor ileri çıkarken ilk yarıya oranla daha az zorlandı. Galatasaray’da Yasin ve Podolski sahada gezinmeye devam etti. Beraberlik için yüklenen Aslan golü erken buldu. 50’de serbest vuruşta Emre içeri ortaladı, Podolski ceza sahasında kafayla indirdi, yaşanan karambol sonrası Olcan topa dokundu ve skora denge geldi. 1-1. golden sonra oyunda tempo arttı. Bursa’da Batalla etkili oyununu artırınca Galatasaray savunması 55 ile 70. dakikalar arasında bir hayli zorlandı. 62’de Faty ortaladı Deniz ceza sahasında kafayı vurdu top az farkla yandan auta gitti.

Galatasaray orta sahasında Emre, Selçuk ve Olcan gitgide yorulurken Riekerink’in Yasin’e tahammül etmesi anlaşılır gibi değildi. 78. dakikada Yasin hızla ceza sahasına girdi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Yasin çok kötü vurdu ve topu auta gönderdi. 83’te Selçuk soldan ceza sahasına ortaladı, Yasin altı pasta dokundu ama topu üstten auta gitti. İki takımın da galibiyet golüne yaklaştığı maçta başka gol olmadı ve mücadele 1-1 sona erdi.

YORUM YAZ