MENÜ

Ya Muslera olmasaydı?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin 3 puanla kapattığı haftada hata yapmak istemeyen Galatasaray, ligin dişli takımı Bursaspor’u konu etti. Selçuk ve Burak gibi iki önemli yıldızından yoksun çıktığı maçta Galatasaray’da Afrika Kupası’ndan dönen Chedjou ilk 11’de yer aldı. Sürprizi bol bir kadroyla sahaya çıkan Hamza Hamzaoğlu savunmada Koray-Chedjou ikilisine forma verirken defansın solunda Hakan forma giydi.

Muslera duvar ördü


Karşılaşmaya çok iyi başlayan Bursaspor, Galatasaray’ın kalesine adeta kabus gibi çöktü. 8. dakikada Melo’nun yaptığı faul sonrası topun başına Volkan Şen geçti. Volkan ceza sahası dışından çok iyi vurdu top az farkla auta gitti. 9’da ceza sahası içerisinde topla buluşan Fernandao çaprazdan vurdu, Muslera son anda topu kornere çeldi. Bir dakika sonra Fernandao kornerden gelen topa kafayı vurdu, Sabri son anda çizgiden çıkarttı. 12. dakikada Ozan, orta alandan kaptığı topla hızla ceza sahasına yöneldi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Ozan, net pozisyonda Muslera’yı geçemedi. Bu ana kadar tek başına mücadele eden Muslera ilk 12 dakikalık bölümde 2 net gol pozisyonunu engelleyerek takımını ayakta tuttu. Aslan’da savunmada Chedjou yaptığı pas hataları ile dikkat çekerken orta alandakiler de yeteri kadar mücadele edemedi. Aslan atak geliştirmekte dahi zorlandığı maçta ilk akının da golü buldu. 19. dakikada Olcan’ın soldan yaptığı nefis ortaya kafayı vuran Umut golü yaptı: 1-0. Bu golden sonra Cim Bom toparlansa da Bursaspor oyunun kontrolünü eline geçirmeyi başardı. Savunmanın arasına atılan her topla gol pozisyonuna giren konuk takım güçlü rakibine nefes aldırmadı. Orta alandaki savunmadaki hatalarının önüne geçemeyen Galatasaray’a cezayı 45. dakikada Volkan kesti. Belluschi’nin ara pasıyla topla ceza sahasında giren Volkan, karşı karşıya pozisyonda bu sefer Muslera’yı mağlup etmeyi başardı:1-1. İlk yarı boyunca konuk takım Muslera ile 4 kez karşı karşıya kalırken sadece 1 gol bulabilmesi Aslan adına büyük şanstı. Tabii ki Muslera’nın mucizevi performansını da es geçmemek gerekir. Pozisyon açısından son derece zengin geçen ilk yarı 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı.

Bursa farkı kaçırdı
İkinci yarı benzer bir görüntüyle başladı. Galatasaray savunmada ve orta alanda çökerken Bursaspor saldırmaya devam etti. Sabri’nin sakatlanıp oyundan çıkmasının ardından savunmanın sağına Koray’ın geçmesiyle defans bloğu iyice oyundan düştü. 53’te kornerden gelen topa kalabalık savunmanın arasında kafayı vuran Fernandao, Bursaspor’u öne geçirdi: 1-2. Bu dakikaya kadar oynanan futbola bakıldığı zaman 21 ’lik skorun Aslan için büyük şans olduğunu söylemek yanlış olmaz. 82. dakikada Bursaspor’da Volkan ceza sahasında elle oynadı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Emre düzgün vurdu ve skoru eşitledi: 2-2. golden sonra Aslan rakip kaleyi abluka altına alsa da skoru değiştirmedi. Bursaspor’un tarihi farkı kaçırdığı karşılaşma 2-2’lik beraberlikle ile tamamlanırken Aslan zirve yarışında ağır yara aldı.

YORUM YAZ