MENÜ

Varlık gösteremediler

Abone Ol Google News

Hafta içerisinde Avrupa Ligi mücadelesinde Lazio’yu yenen Galatasaray, lig maçında Alanyaspor’u konuk etti. Gündüz karşılaşmasında Fatih Terim kadroda sadece zorunlu olarak Marcao-Luyindama değişikliğine gitti.

Haberin Devamı

Tutuk kırk beş dakika

Maça iyi başlayan taraf Alanyaspor’du. Konuk takım ilk on dakikalık bölümde önde kurduğu baskı ile pozisyon aradı. Fakat Alanyaspor’un bu performansı uzun sürmedi. Topu rakibine veren Galatasaray üretkenlikten uzaktı. Geriden oyun kuramayan Terim’in takımı ileride etkisizdi. Özellikle savunmadan çıkışlarda Luyindama’nın pas hataları Alanyaspor’un işini bir hayli kolaylaştırdı. 35. dakikada Kerem’in uzaktan vuruşunu Serkan son anda köşeden çıkarttı. Bu pozisyon Galatasaray’ın gole en çok yaklaştığı andı. 37’de bu kez Bülent Korkmaz’ın ekibi öne geçme fırsatı yakaladı ama Muslera mutlak bir golü önledi. Pozisyon açısında kısır geçen ilk devre 0-0’lık eşitlikle sonuçlandı.

Candeias fişi çekti

Takımın oyunundan memnun olmayan Fatih Terim ikinci yarıya üç değişiklikle başladı. Tecrübeli teknik adam Taylan, Morutan ve Halil’i kenara alırken, oyuna Mohamed, Emre ve Feghouli dahil oldu. Bu değişiklikler de 60’tan sonra oyuna olumlu anlamda yansımaya başladı. Galatasaray daha fazla topla oynayan ve daha bilinçli hücum eden bir yapıya büründü. Fakat bu ataklardan beklenen gol gelmedi. Lazio maçının tam tersi bir performans ortaya koyan Galatasaray’ın kazanmak için çok daha fazlasını yapması gerekirdi. Alanyaspor ise 87’de etkili geldi ve Candeias ile öne geçti: 0-1. 90 dakika boyunca bekleneni veremeyen Terim’in takımı bu golle sahadan 1-0 yenilgi ile ayrılarak, çok önemli bir üç puan kaybetti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ