MENÜ

Umutlu olmak zor

Abone Ol Google News

Milli aranın sonrasında Galatasaray, Alanyaspor’u konuk etti. Zorlu maçta Fatih Terim, Belhanda, Feghouli ve Arda’yı yedek bırakırken, Emre Akbaba uzun bir zaman sonra forma şansı buldu. Alanyaspor ise son derece ofansif bir kadro ile sahaya çıktı.

Haberin Devamı

Son bölüm kabus oldu

Galatasaray maça iyi başladı. Sarı- Kırmızılılar orta alanda rakibine uyguladığı baskıyla Alanyaspor’u kendi yarı alanında tuttu. Emre Kılıç ve Babel ile ataklarına yön veren Terim’in takımı, rakip kalede etkili oldu. 15’te Emre Kılıç karşı karşıya pozisyonda golü yapamadı. Alanyaspor’da Babacar dışında mücadele eden başka isim yoktu. 32’de Moubandje ceza sahasında topa elle müdahale edince, hakem penaltı noktasını gösterdi. Falcao takımını öne geçirdi: 1-0. 43’te Babacar, serbest vuruştan direkt kaleyi düşündü, skora denge getirdi: 1-1. Galatasaray için ilk yarının son bölümü adeta kabus gibi bitti. Sarı-Kırmızılar’da 45+2’de Etebo ikinci sarı kart sonrası kırmızı kart gördü.

Amatörce yenen goller

Fatih Terim ikinci yarıya Falcao- Belhanda, Emre Akbaba-Ömer değişiklikleri ile başladı. Fakat bu değişiklikler olumlu bir etki yapmadı. Galatasaray bu yarıda son derece temposuz oynarken, taktiksel olarak da bir varlık gösteremedi. 70’te Belhanda golünü attı, hakem ‘VAR’ sonrası topa elle müdahale olduğu için golü geçersiz saydı. Aslan, son bölümünde de gerekli baskıyı kuramadı. Alanya karşısında Galatasaray’ın geçtiğimiz sezonun pandemi sonrasındaki görüntüsünü sergilediğini söylemek, yanlış olmaz. 90+5’te Davidson ceza sahasında topa dokundu ve takımını öne geçirdi: 1-2. Yine basit gol yemeyi başaran Galatasaray’ın sezonun geri kalanı için daha fazla geç kalmadan acil tedbirler alması gerekiyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ