MENÜ

Tudor için erken final

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Östersunds’a deplasmanda 2-0 yenilen Galatasaray, sezonun hemen başında adeta final maçına çıkıyor. Kendinden kat ve kat zayıf rakibi karşısında tek bir atak dahi geliştiremeyen Sarı-Kırmızılı takımın turu geçmesi de kolay gözükmüyor. Yenilginin ardıdan rakiplerinin kendilerinden daha hazır olduğunu ve İsveç Ligi’nin devam etmesinin dezavantaj yarattığını söyleyen Tudor, anlaşılan hala Galatasaray’ın büyüklüğünün ve hedeflerinin farkında değil.

Yine çok zor geçecek

Kadro maliyeti Belhanda ile hemen hemen aynı olan Östersunds, mücadele etmenin ve takım olmanın her şeyden önemli olduğunu net bir şekilde ortaya koydu. Takıma fizik yüklemesi dışında olumlu bir katkı yapamayan Tudor, umarım gereken dersi almıştır. Çünkü kamp boyunca edindiğim izlenimler, Galatasaray’ın ikinci maçta da sorunlar yaşayacağı yönünde. Bu durumun değişmesi için Hırvat teknik adam bir an önce takımı ile kuvvetli bağ kurmalı ve her şeyden önce bu oyuncu topluluğundan bir takım yaratmalı.

Riekerink’in de arkasındaydı!

Bu maç Galatasaray’dan ziyade Tudor için erken final anlamına geliyor. Genç çalıştırıcı turu geçemezse Galatasaray macerası noktanalabilir. Zaten göreve geldiği günden bu yana soru işaretlerini kaldıramayan Tudor’un olumsuz sonuçta maçın ardından hem taraftar hem yönetim tarafından istifası istenecektir. Başkan Dursun Özbek her ne kadar ‘hocamızın arkasındayız’ dese de Türkiye’de bilinen bir gerçek ki bu laf; o hocanın gönderilmeye yakın olduğunu gösterir. Özbek, Riekerink’in görevine son vermeden beş gün önce de Hollandalı hocanın arkasındaydı! Ama yanında olmadı.

Lucescu ilk aday olacak

Tudor ile yolların ayrılması halinde düşünülen ilk aday ise Lucescu olacaktır. Rumen hocayla Riekerink döneminde de temas geçen Başkan Dursun Özbek, o dönem Luce’yi Zenit’e kaptırmıştı. Bu kez tecrübeli teknik adam boşta ve bu büyük bir fırsat. Türkiye’de önemli ba∫arılara imza atmış ve taraflı tarasız herkesin saygısını kazanan tecrübeli hocanın Galatasaray’ın başına geçmeye sıcak bakacağını düşünüyorum. Diğer bir yandan olumlu senaryo yaşansa dahi Tudor için tehlike devam edecek. Yani Galatasaray turu geçse dahi Hırvat hoca hep bıçak sırtında görev yapacak.

YORUM YAZ