MENÜ

Transferi artık unutmak gerek

Abone Ol Google News

Ligdeki ilk 3 maçını kazanan Galatasaray sezona çok iyi başlasa da Trabzon maçındaki kötü futbol ve ağır yenilgi Sarı-Kırmızılılar’a ilk şoku yaşattı.

Haberin Devamı

Aslında farklı skordan çok üzerinde durulması gereken daha önemli noktalar vardı. Ve bunun yanı sıra Ocak ayı transfer dönemi için yol haritasının belirlenmesi adına bu yenilgi önemli doneler verdi.

Galatasaray ilk kez 4-0 kaybetmiyor, bundan sonra da daha farklı yenilgiler yaşanabilir. Ama yenilgiyi bu kadar kolay kabullenmez. Takımı 2-0 yenik durumdayken kimse Belhanda gibi sorumsuzca kırmızı kart görmez! Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek bir takımın kalecisi ve defansı topu oyuna bu kadar kötü sokmaz. Muhakkak ki Fatih Terim, milli arada bu duruma el koymuştur.

Ara iyi geldi

Ara transferde ise mutlaka geriden oyunu kurabilen ve tüm savunma hattını organize edebilen bir stoper alınmalı. Maicon, Serdar ve Ahmet’te bu kabiliyet yok.

Milli aranın en çok faydasını görecek takımlarından biri Galatasaray. Ağır Trabzon yenilgisinin ardından nefes alan Sarı-Kırmızılılar’da maç eksiği olan Ndiaye ve sakatlık sonrası çok da iyi dönmeyen Rodrigues hazır hale gelecektir. Öte yandan Terim de oyuncularını tekrar motive etme fırsatı yakaladı.

Haberin Devamı

Hoca çözer ama...

Son basına açık antrenmada Fatih hoca ile aramızda gerçekleşen sohbette gördüğüm şu oldu; hoca yapılamayan forvet transferini bir bahane olarak görmüyor. Herkesin elinden geleni yaptığını ama Ocak transfer dönemi için de şimdiden çalışmaların yapılması gerektiğini düşünüyor.

Sosyal medya üzerindeki ‘forvet olmadan bu gruptan çıkamayız’ tezini de kabul etmiyor Fatih Terim. Onun yerine ‘olsaydı çok daha iyi olurdu. Ama sorunu kendi içimizden çözeriz’ görüşünde. Bu nokta da Fatih Terim’in tavrı taraftara çok önemli mesajlar veriyor.

Sabırlı olunması ve kenetlenmenin devam etmesi başarıyı tekrar getirebilir. Ama yönetim de bu işin Fatih Terim faktörü ve taraftar desteğiyle bir yere kadar gideceğini bilmeli.

YORUM YAZ