MENÜ

Transfer yoksa hayal kurulmasın!

Abone Ol Google News

Ortaya çıkan tablo çok net. Transfer yapılmadan kimse geçen sezonki başarıyı beklemesin. Hele ki Şampiyonlar Ligi için hayal bile kurmasın. Savunmaya, orta alana ve forvete çok kaliteli isimler alınmalı.

Haberin Devamı

Sezon başı hazırlık kampını AEK maçıyla tamamlayan Galatasaray’ın yeni sezon için hazır olmadığını söylemek gerekir. Aslında kampa katılan oyuncular çoğunlukla fizik ve mental olarak sınıfı geçse de birçok bölgeye acil transfer gerekiyor.

Üç kulvarda mücadele edecek olan Sarı-Kırmızılı takımın kadro derinliği son derece yetersiz. Geçtiğimiz sezon da yetersiz kadroyla şampiyon olunması kimseyi kandırmasın. Bu şampiyonluğun Fatih Terim’in gelişi ve taraftarın maddi manevi desteği ile geldiği çok açık. Fakat bu çok ekstra bir durum ve bir daha gerçekleşmesi de çok zor. Hele ki Şampiyonlar Ligi gibi bir kulvarda yarışacaksanız futbolun gereklerini yapmanız gerekir.

Fatih Terim’in çabası da yetmez

Gençlerin iyi performansı, Terim’in her oyuncudan her bölgede yararlanma çabası yetmez. Mecburiyetten de olsa Nagatomo’nun sağ bek, Selçuk’un 6 numara, Donk’un stoper, Muğdat’ın hem kanat hem 10 numara hem de forvet oynaması, hatta ve hatta Ahmet’in sağ bek oynaması 3 kulvarda da hüsranla sonuçlanır.

Haberin Devamı

Savunma Maicon’la sıkıntı yaşar

Galatasaray’a bölge bölge bakacak olursak savunması hem yetersiz oyunculardan oluşuyor hem de bu bölgedeki oyuncu sayısı az. Maicon ile defansın göbeği özellikle Şampiyonlar Ligi’nde çok ciddi sıkıntı yaşar. Serdar’ın olası bir sakatlığında Ahmet yetersiz kalacaktır. Donk’un stopere gelmesi ise orta alanın işleyişini bozuyor. Bu bölgeye mutlaka oyunu çok iyi kurabilen ve tekniği yüksek bir isim alınmalı.

Gerçek bir ‘8 numara’ gerekiyor

Orta sahanın göbeği ise bir türlü olmadı ve olmayacak gibi. Fernando savunmayı toparlamaktan bir türlü ileri çıkamıyor. Gerçek bir 8 numara alınmazsa çok ciddi problemler yaşanacaktır. Selçuk’un artık 60-65 dakikalık gücü var. Belhanda ve özellikle Feghouli sorumluluk almama konusunda ısrarlı. Mücadele etme özelliği olmayan, rakibe baskı uygulamayan orta alan, savunmayı da zor durumda bırakıyor.

Gomis’le problemler çözülmeli

Forvette ise Gomis sorunu bir türlü çözülemedi. Mutsuz ve keyifsiz. Yönetimin yıldız oyuncu ile bir yol haritası belirleme konusunda daha fazla geç kalmaması gerekiyor. Gomis ile tamam ya da devam denmeli ve bu sorun daha fazla uzamamalı. Eğer tamam deniyorsa da Eren ve Muğdat bu yükü kaldırmaz.

Başkan ve yönetim bu yüzden var

Ortaya çıkan tablo çok net. Transfer yapılmadan kimse geçen sezonki başarıyı beklemesin. Hele ki Şampiyonlar Ligi için hayal bile kurmasın. Savunmaya, orta alana ve forvete çok kaliteli isimler alınmalı. Bunun için de maliyeti ile takıma katkısı arasında uçurum olan isimlerle yolları ayırmak şart. Bu da yönetimin işi. Sonuçta başkan ve yönetimler bu yüzden göreve talip oluyor.

YORUM YAZ