MENÜ

Trabzon, Avrupa'ya yakın

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son haftalarda toparlanma sürecine giren Trabzonspor ve Galatasaray, Tarbzon’da karşı karşıya geldi. Son iki maçından galibiyetle ayrılan Galatasaray hafta boyunca sakatlıklarla boğuşurken zorlu deplasmana Eren, Hakan ve Chedjou’dan yoksun geldi. Bu eksiklerin yanı sıra maça Tudor’un sürpriz Cavanda tercihi damga vurdu. Genç çalıştırıcı Ahmet Çalık’ı yedek bırakırken Cavanda’ya ilk on birde forma verdi. Bu riski alan Tudor geri üçlüsünü Semih, Cavanda ve Carole’dan oluşturdu.

Bir yan top klasiği

Trabzon maça daha iyi başlayan taraf oldu. Oyunun hemen başında rakibine önde basan, orta alanı kalabalık tutan ev sahibi takım Cavanda’nın görev yaptığı kanadı sıkça kullandı. Taraftar desteğini arkasına alan Borda-Mavililer aradığı golü 23. dakikada buldu. Yusuf Yazıcı’nın kornerden gelen ortasına arka direkte Castillo vurdu, top Muslera’dan dönüp altı pasa düştü. Kale ağzında bekleyen N’Doye sert vurdu ve takımını öne geçirdi. 1-0. Galatasaray sezon başından bu yana yediği yan top gollerine bir yenisini eklemiş oldu. Golden sonra da Ersun Yanal’ın takımı oyunu rakip yarı alanda oynamaya devam etti. Sarı-Kırmızılılar da ise orta alanda görev alan hiçbir oyuncu görevini yerine getiremedi. Selçuk, Sneijder ve Bruma kaçak dövüşürken, Podolski’nin sahada olduğuna inanmak bir hayli zordu. İlk kırk beş dakika boyunca rakip yarı alana dahi giremeyen Galatasaray en silik maçlarından birini oynadı. Trabzonspor iyi futboluyla soyunma odasına 1-0 önde gitmeyi başardı.

Yusuf Yazıcı rahatlattı

İkinci yarıda Trabzonspor daha fazla kişiyle atağa çıkmaya başladı. Galatasaray’da ise fiziksel düşüşün yanı sıra savunmada bireysel hatalar çoğaldı. 49’da Linnes ve Carole’un ortaklaşa hatasında top Trabzspor’da kaldı. Hızlı çıkan Bordo-Mavililer’de topla sol tarafta buluşan Olcay bekletmeden Yusuf Yazıcı’ya oynadı. Yayın üzerinde çok klas bir vuruş yapan genç oyuncu farkı ikiye çıkarttı. 2-0. 65. dakikada ise beş dakika içerisinde iki sarı kart gören Uğur Demirok, Trabzonspor’u on kişi bıraktı. Son bölümde Rodrigues’le hücumda kıpırdanan Galatasaray yine de tehlikeli bir atak geliştiremedi. 70. dakikadan sonra savunmaya daha fazla önem veren Trabzonspor ise tempo düşürdü. 90 dakika boyunca oyunun hiçbir bölümünde varlık gösteremeyen Tudor’un öğrencileri sahadan yenik ayrılmayı hak etti. Son dönemdeki çıkışını bu maçta da sürdüren Trabzonspor sahadan 2-0 galip ayrılarak Avrupa’ya gitme yolunda çok önemli bir adım attı.

YORUM YAZ