MENÜ

Terim etkisi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sarı-Kırmızılı takımda Fatih Terim etkisi ilk göze çarpan detaydı. Hemen hemen her oyuncunun yüzü gülerken antrenmanlar da son derece neşeli geçti. Tüm oyuncularla tek tek ilgilenen tecrübeli hoca, ilk iş olarak takımda motivasyonu yükseltmeyi hedefledi.

Ligin ikinci yarısı hazırlıklarını Antalya’da tamamlayan Galatasaray’ın verimli bir kamp dönemi geçirdiğini söylemek mümkün. 7 Ocak-17 Ocak tarihleri arasında Belek’te çalışan Sarı-Kırmızılı takımda Fatih Terim etkisi ilk göze çarpan detaydı. Hemen hemen her oyuncunun yüzü gülerken antrenmanlar da son derece neşeli geçti. Tüm oyuncuları ile tek tek ve yakından ilgilenen Terim, ilk iş olarak takımının motivasyonunu yükseltmeyi hedefledi. Özellikle ilk yarıda fazla forma şansı bulamayan ve kadroda yer almasına karşın beklentilerden uzakta kalan oyuncularına yönelen tecrübeli hoca bu noktada da başarı oldu. Terim’in yardımcıları Levent Şahin, Ümit Davala ve Hasan Şaş da takımla kurdukları diyalogla kaynaşmanın hızlanmasını sağladı.

Kampın kazanımı Hakan

Tudor döneminde kadro dışı bırakılarak lisans çıkartılmayan Hakan Balta, Terim’in göreve başlaması ile kampın kazanımı oldu. Savunmanın solunda ciddi sorun yaşayan Galatasaray’da Balta önemli bir koz olacak. Tecrübeli oyuncu uzun bir süreden beri sahalardan uzak kalmasına karşın fizik olarak beklenenden iyi durumda.

Sol taraf kanayan yara

Göreve geldiği ilk gün savunmanın solundaki soruna dikkat çeken Fatih Terim’in transfer beklentisi gerçekleşmedi. Bu bölgeye kendi takımı içerisinden bir çözüm üretmeye çalışan tecrübeli hoca bu noktada belirli bir yol alsa da bu bölgedeki eksiklik transfer yapılmadan çözülemez. Latovlevici’nin kalitesi ve performansı yeterli değil. Hakan tecrübesi ile yardımcı olsa da bu bölgeye mutlaka kaliteli bir takviye şart. Aksi takdirde savunmada ciddi sorunlar yaşanmaya devam edecektir.

Kampın en iyisi Rodrigues

Hem antrenmanların hem de hazırlık maçlarının en formda ismi Rodrigues oldu. Ligin ilk yarısında başarılı bir performans göstermesine karşın Tudor tarafından zaman zaman yedek bırakılan başarılı oyuncu çok hırslı ve moralli. Fatih Terim’den formayı almaya en yakın kanat oyuncusu olan Rodrigues ligin ikinci yarısına damga vurabilir.

Kampın soru işareti Feghouli

Büyük umutlarla transfer edildikten sonra ligin ilk yarısında sakatlık ve kart cezası sorunu yaşayan Feghouli, beklentileri karşılayamamıştı. Terim ile yeni bir başlangıç yapması beklenen yıldız oyuncunun tam olarak hazır olduğu söylenemez. Galatasaray’ın ciddi bir yatırım yaptığı Feghouli fazla kilolarından kurtulup daha sakin kalmalı. Tuzla maçında yapmış olduğu gereksiz faul sonrası sadece sarı kart görmesi onun için büyük şanstı. Mentalite ve fizik olarak daha iyisini yapmak zorunda.

Yüzü gülenler Maicon-Sinan

Tudor ile sorun yaşayan Maicon ve Sinan kampta en çok yüzü gülenlerin başında geliyor. Maicon antrenmanlarda son derece çalışkan bir görüntü sergilerken keyifli olduğu da her halinden belliydi. Sinan ise ilk yarıya oranla daha özgüvenli. Forma yarışında artık o da ciddi bir aday.

YORUM YAZ