MENÜ

Tek çare kazanmak

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Gençlerbirliği deplasmanından 1-0’lık yenilgiyle dönen Galatasaray, hem liderliği hem de moral kaybetti. Alınan mağlubiyetten öte oynanan kötü futbol kritik haftalar öncesinde endişe vericiydi. Fakat Sarı-Kırmızılılar’ın şampiyonluk için sadece kendine ihtiyacı var. Yani tüm maçlarını kazanmaya. Bu mücadele Fatih Terim ve öğrencileri için büyük fırsat. Galibiyet halinde liderliği tekrar ele geçirecek olan Galatasaray, ipleri de ele alacak. Başakşehir’in başında Galatasaray’a karşı çıktığı maçların büyük bölümünde sahadan istediğini alarak ayrılan Abdullah Avcı’nın taktiği yine değişmeyecektir. Rakibinin yan toplardaki zaafiyetini iyi kullanan Avcı ve öğrencileri savunmanın arasına derinlemesine atılan paslarla gol arayacaktır.

Feghouli & Belhanda sahneye çıkmalı

Galatasaray açısından telafisi olmayan bu mücadelede tek çare galibiyet. Rodrigues, Feghouli ve Belhanda mutlaka sahneye çıkmalı. Bu üç oyuncu son haftalardaki görüntülerinden kurtulup kapasitelerini sahaya yansıtırsa Galatasaray zorlanmaz. Tersi bir durumda ise şampiyonluğun gideceği bir sonuç çıkacaktır. Taraftarı ile birlikte son derece coşkulu bir futbol oynayan Galatasaray’ın zirveyi tekrar ele geçirmesi muhtemel.

Ön plana kim çıkar?

Ligin en golcü oyuncu olan Gomis taraftarın sevgilisi durumunda. Bu maçta da ona büyük iş düşecek. Golcü oyuncu alışıla gelen performansını ortaya koyarsa skoru belirleyen isim olur. Tersi durumda ise takımını çok zor durumda bırakır.

Bu istatistiğe dikkat!

Galatasaray, ligde Başakşehir ile karşılaştığı son 7 maçta 16 puan kaybetti. Cim Bom, oynanan 7 maçtan 1 galibiyet ve 4 yenilgiyle ayrılırken, 2 karşılaşma berabere bitti.

Kısa mesaj

Şampiyonluk için kazanmanın olmazsa olmaz olduğu maçta taraftarın rolü en az oyuncular kadar büyük. 90 dakika boyunca takımlarına destek vermelerinin yanı sıra son düdüğe kadar da sabırlı olmaları önemli.

YORUM YAZ